Šport
6 ogledov

Denić skrčill seznam za SP

Bojan Čotar Boris Denić Slovenija Alžirija Katarina Ponjavić
Slaba dva tedna pred pričetkom svetovnega rokometnega prvenstva v Katarju je slovenski selektor Boris Denić skrčil seznam kandidatov na 22 imen. Med "izbrisanimi" je tudi Staš Skube.

Skrajšan seznam ni prinesel večjih presenečenj, saj je selektor Boris Denić pričakovano na njem pustil preizkušena imena. Iz igre za nastop na svetovnem prvenstvu je tako izpadel nadarjeni Staš Skube, ki bi priložnost dobil le v primeru, če Marko Bezjak ne bi popolnoma pozdravil lažjo poškodbo prepone, z zdravstvenimi težavami pa se trenutno ubada tudi krožni napadalec Matej Gaber. Ta ima po tekmi z Alžirci v Celju težave s kolenom, zaradi česar v kadru ostaja Blaž Blagotinšek

"Če smo pred prejšnjimi turnirji imeli jasne razmere, bo zdaj očitno reprezentanco za svetovno prvenstvo krojil zdravstveni karton. Zagotovo ne bomo delali nič na pamet, nikogar ne bomo k ničemer silili, dejstvo pa je, da ne gremo na eno kvalifikacijsko tekmo, pač pa morajo biti igralci pripravljeni v 12 dneh odigrati osem tekem. To so povsem drugačne obremenitve in potrebno je čisto drugačno razmišljanje," je dejal selektor.

Zasedbi so se končno pridružili še zadnji legionarji, tako da bo lahko Denić v nadaljevanju priprav računal na popolno zasedbo, ki jo zadnji preizkus pred odhodom v Katar čaka na močnem 
pripravljalnem turnirju na Danskem. "Na tem turnirju bomo videli, kje smo, kaj nam manjka in na čem lahko še delamo zadnjih nekaj treningov. Upam le to, da bo zdravstveni karton ostal čist in da ne bo prišlo do novih poškodb," pred močnim tekmovanjem, poleg Slovenije in domače izbrane vrste bodo nastopili še Švedi in Islandci, pravi Denić.

Prišla še Skube in Kozlina

Ekipi sta se danes med drugim priključila Sebastian Skube in Miladin Kozlina. Prvi je vesel, da se je končno lahko pridružil kolegom iz reprezentance. Po njegovem ekipa dela dobro, ves čas je bil tudi v stiku s soigralci, ki so bili zadovoljni s treningi. "Smo na dobri poti in turnir na Danskem bo pokazal, kaj zmoremo," je dejal zunanji igralec danskega Silkeborga.

Po treh letih se je v izbrano vrsto vrnil tudi Kozlina, njegova prva želja pa je, da se čim bolj prilagodi ekipi. "Dal bom svoj maksimum in upam, da bomo vsi skupaj zaigrali tako kot je treba," je dejal rokometaš nemškega Mindna.

Seznam igralcev:

Vratarji: Gorazd Škof (Nantes, Francija), Primož Prošt (Göppingen, Nemčija), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško)
Krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor, David Špiler (oba Meškov Brest, Belorusija), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija), Gašper Marguč (Veszprem, Madžarska)
Zunanji igralci: Klemen Cehte (Aix, Francija), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg, Nemčija), Miladin Kozlina (Minden, Nemčija), Dean Bombač (Pick Szeged, Madžarska), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce, Poljska), Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg, Danska), Jure Dolenec (Montpellier, Francija), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško)
Krožni napadalci: Miha Žvižej (Toulouse, Francija), Matej Gaber (Montpellier, Francija), Uroš Bundalo (Tremblay, Francija) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.