Šport
21 ogledov

Bombač: "Rio je prvi cilj"

Bombač Dolenec Slovenija Alžirija prijateljska tekma RZS Facebook
Člani slovenske rokometne reprezentance nadaljujejo s pripravami za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. V močni zunanji liniji bo pomembno vlogo igral tudi Koprčan Dean Bombač.

"V teh prazničnih dneh smo povsem osredotočeni na delo. Vemo, kako močno smo garali na junijskih kvalifikacijah in zavedamo se, kako pomembno je to tekmovanje. Za vrhunske športnike pač ni praznikov in tega smo že navajeni," je pojasnil Dean Bombač, ki naj bi skupaj z veteranom Urošem Zormanom dirigiral igri slovenske reprezentance v Katarju.

25-letni Koprčan je v tej sezoni zablestel v dresu madžarskega Szegeda in se izkazal z učinkovitimi predstavami v Ligi prvakov, dobro pripravljenost pa je pokazal tudi na zadnjih reprezentančnih pripravljalnih tekmah proti Egiptu in Alžiriji.

Neposredno v Rio le prvak

"Tudi tekme proti eksotičnim reprezentancam so v tem trenutku dobrodošle, glavni del priprav pa je šele pred nami. Turnir na Danskem bo že pokazal, koliko smo sposobni. Trenutno je najbolj pomembno, da ne pride do poškodb. Nismo vajeni granja proti globokim obrambam, tako da nam bodo izkušnje s tekem proti Egiptu in Alžiriji morda prišle prav v prihodnosti. Na teh tekmah je bil glavni poudarek na naši igri," je dodal Bombač, ki verjame, da je slovenska reprezentanca sposobna mešati štrene tudi najmočnejšim svetovnim reprezentancam.

"Uvrstitev na naslednje olimpijske igre v Rio je naš prvi cilj. Seveda pa nameravamo na svetovnem prvenstvu napadati najvišja mesta, a je za razmišljanje o tem še prezgodaj."

Neposredno vozovnico za Rio de Janeiro si bo v Katarju priborila le reprezentanca, ki bo osvojila naslov svetovnega prvaja, reprezentance od drugega do sedmega mesta pa si bodo zagotovile mesto na kvalifikacijskem turnirju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.