Šport
15 ogledov

Po novem letu s polno paro

Slovenija Alžirija rokomet Zlatorog Katarina Ponjavić
Čeprav selektor Boris Denić minuli vikend še ni imel na razpolago vseh adutov, je slovenska reprezentanca na pripravljalnih tekmah v Celju gladko ugnala Egipčane in Alžirce.

"Lahko smo zadovoljni s prikazanim na obeh tekmah. Preizkusili smo nekatere taktične različice, vsi pa nestrpno čakamo, da se zberemo v popolni zasedbi," je dvoboja ocenil organizator igre Staš Skube, ki je bil s svojo eksplozivnostjo dobrodošel adut proti globokim obrambam Afričanov. Slovenski rokometaši dvobojev niso odigrali s polno močjo, a je bila kljub temu kakovostna razlika proti obema tekmecema vidna že na daleč.

V Celju na 70 odstotkih

"Videli smo, kje smo trenutno. Ni ravno lahko igrati proti tako globokim obrambam, saj se v hitri igri zgodi več napak. Nismo bili maksimalni, saj smo odigrali nekje na sedemdesetih odstotkih," je pojasnil David Špiler, ki je večino dvoboja odigral na položaju levega krila, medtem ko je selektor Boris Denić namenil počitek veteranu Luki Žvižeju.

Na desnem krilu se je z atraktivnimi potezami izkazal Gašper Marguč, ki nestrpno pričakuje nadaljevanje priprav: "S svojo trenutno formo sem dokaj zadovoljen, seveda pa bo potrebno na svetovnem prvenstvu prikazati še več. Turnir na Danskem nam bo prišel še kako prav, saj bomo tam zaigrali v popolni zasedbi in takrat bomo že dobili določene odgovore."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.