Šport
45 ogledov

Gajser blestel na Febvrejevem terenu

Tim Gajser VN Francije MXGP Hondaproracing.com
Tim Gajser je kljub slabšim sobotnim kvalifikacijam zmagal na prvi nedeljski dirki razreda MXGP v francoskem Saint Jean d'Angelyju. Na drugi dirki je bil Gajser drugi za domačinom Romainom Febvrejem, drugo mesto je osvojil tudi v skupnem seštevku VN Francije.

Slovenski šampion TimGajser je zadržal prednost pred RomainomFebvrejem v skupnem seštevku, tekmeca sta si na obeh francoskih dirkah izmenjala prvo in drugo mesto. Oba sta osvojila po 47 točk (Febvre je odnesel skupno zmago na VN), tretji v Franciji je bil Rus Jevgenij Bobrišev z 38 točkami.

V prvo s 13. na prvo mesto

V prvi vožnji je za Gajserjem je na drugem mestu s šestimi desetinkami zaostanka končal domačin Febvre. Francoz je po preboju Slovenca v osredje s 13. mesta skušal priti nazaj na vrh, a mu kljub pritiskom v zadnjih krogih ni uspelo. Tretji je bil Italijan Antonio Cairoli. Drugi slovenski predstavnik Peter Irt je končal na 26. mestu.

"To je bilo dobro, čisto dirkanje. Na začetku nisem bil tako agresiven, nato pa sem spremenil taktiko in to se mi je obrestovalo. Občinstvo tu je odlično, vsakič, ko se peljem mimo občinstva, jih slišim," je po prvi dirki dejal Gajser. 

V drugo varoval pridobljeno

Na drugi dirki je bil Febvre z izjemo uvodnega vodstva Gajserja praktično vseskozi v spredaj, Gajser je ostajal nekaj sekund za njim, ostali pa se niso približali najboljšemu dvojcu. V zaključku dirke je Slovenec vozil pazljivo in varoval drugo mesto, zmotil ga ni niti precej velik kamen, ki mu je priletel v levo roko. Gajser je v bolečinah stresal roko, a uspešno prišel do cilja. Irt je drugo dirko končal na 25. mestu. 

Gajser je na vsaki letošnji dirki prišel med prve tri. Zanj je današnje drugo mesto tretje na letošnjih dirkah po Tajski in Nemčiji, ima pa že pet zmag (Katar, Argentina, Mehika, Latvija, Španija).

V SP ima Gajser zdaj že 432 točk, Febvre pa je ohranil razliko 24 točk, zdaj jih ima 408. Irt ostaja pri eni točki.

MXGP, VN Francije:

1. VOŽNJA: 
1. Tim Gajser (Slo) 
2. Romain Febvre (Fra) 
3. Antonio Cairoli (Ita)
...
26. Peter Irt (Slo)

2. VOŽNJA: 
1. Romain Febvre (Fra)
2. Tim Gajser (Slo)
3. Jevgenij Bobrišev (Rus)
...
25. Peter Irt (Slo)

SKUPNO NA DIRKI: 
1. Romain Febre (Fra) 47 točk 
2. Tim Gajser (Slo) 47 
3. Jevgenij Bobrišev (Rus) 38
...
29. Peter Irt (Slo) 0

Skupno v prvenstvu: 

1. Tim Gajser (Slo) 432 točk
2. Romain Febvre (Fra) 408
3. Antonio Cairoli(Ita) 372
...

Komentarjev 1
  • blueone 16:55 05.junij 2016.

    Bravo Tim, ti si naš junak!