Šport
44 ogledov

Gajser po padcu ob zmago

Tim Gajser VN Češke Hondaproracing.com
Motokrosisti so po poletnem premoru nadaljevali z nastopi v svetovnem prvenstvu.

Slovenski dirkač Tim Gajser, vodilni v skupnem seštevku elitnega razreda MXGP, je v najmočnejšem razredu v češkem Loketu osvojil drugo mesto in še povečal naskok v SP. Zmagal je Nemec Maximilian Nagl.

Gajser je bil v prvi vožnji drugi, zmagal je Nagl. V drugi pa je vodil in bil na poti do osme zmage v sezoni, a je nato padel ter zdrsnil na drugo mesto, pred njega pa se je prebil prav Nagl in tako tudi skupno prišel na vrh dirke s stoodstotnim izkupičkom 50 točk.

Tretji je bil Francoz Romain Febvre, ki se je na Češkem vrnil po krajšem premoru zaradi poškodbe in bil v obeh vožnjah tretji.

Naskok še povečan

Gajser je z novimi 44 točkami v SP zdaj že pri 576 točkah in je še povečal naskok v SP. Najbližje je Italijan Antonio Cairoli s 467, tretji pa Nagl s 451.

Drugi slovenski udeleženec na dirki na Češkem Jernej Irt je ostal brez točk za SP, v prvi vožnji je bil 26., v drugi pa 25.

V prvo suho, v drugo dež

Prva vožnja nedeljske dirke se je odvijala v suhem vremenu. Gajser ni začel povsem v ospredju, potem pa je, kot že tolikokrat letos, začel prehitevati tekmovalce pred seboj. Nepremagljiv je bil le nemški motokrosist Nagl, ki je odbil vse Gajserjeve napade, proti koncu pa je svojo prednost celo povečal. Irt je končal na šestindvajsetem mestu.

V drugi vožnji je pogoje na progi otežil dež, kar pa Gajserja ni motilo. Začel je bolje kot v prvi vožnji in takoj povedel. Nizal je hitre kroge in ko je že kazalo, da bo postal prepričljivi zmagovalec druge vožnje, s čimer bi osvojil tudi skupno zmago na dirki, je nekaj krogov pred koncem padel. Pri tem se je Nagl odpeljal mimo in vodstva ni več izpustil. Gajser se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Irt se je na začetku druge vožnje vozil med dobitniki točk, v drugi polovici pa je začel popuščati in je ciljno črto prečkal kot petindvajseti.

Gajser rahlo razočaran

Gajser je bil po dirki nekoliko razočaran: "Seveda sem razočaran, saj sem vodil skoraj vso dirko, potem sem, če se ne motim pet minut pred koncem naredil neumno napako in se znašel na tleh. Čim hitreje sem skušal pobrati motor in nadaljevati, kljub temu me je Nagl prehitel. Na koncu sem bil vseeno kar zadovoljen, da sem končal na drugem mestu in povečal prednost v skupnem seštevku."

VN Češke, izidi:

1. VOŽNJA: 
1. Maximilian Nagl (Nem)
2. Tim Gajser (Slo)
3. Romain Febvre (Fra)
...
26. Jernej Irt (Slo)
...

2. VOŽNJA: 
1. Maximilian Nagl (Nem)
2. Tim Gajser (Slo)
3. Romain Febvre (Fra)
...
25. Jernej Irt (Slo)
...

SKUPNO NA DIRKI: 
1. Maximilian Nagl (Nem) 50 točk
2. Tim Gajser (Slo) 44
3. Romain Febvre (Fra) 40
...
25. Jernej Irt (Slo) 0
...

Skupno v seštevku SP: 

1. Tim Gajser (Slo) 576 točk
2. Antonio Cairoli (Ita) 467
3. Maximilian Nagl (Nem) 541
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.