Šport
51 ogledov

Gajser že najboljši tudi med elito

tim gajser motokros Facebook
Slovenski motokrosist Tim Gajser je novo sezono svetovnega prvenstva začel izjemno.

Kot novinec v elitnem razredu MXGP je Tim Gajser prepričljivo slavil na prvi dirki SP v Katarju, potem ko je zmagal v obeh vožnjah.

Gajser je tako kot svetovni prvak razreda MX2 poskrbel za izjemen uvod, saj je zmagal že v prvi vožnji po selitvi v elitni razred MXGP. Sredi prve vožnje je z drugega mesta uspešno napadel Rusa Jevgenija Bobriševa, tretji je bil aktualni prvak tega razreda Francoz Romain Febvre, ki je zaostal že 17 sekund. Še prepričljivejši je bil v drugi, ko se je že v prvem krogu prebil v vodstvo ter ga brez težav zadržal do konca. Za njim je ciljno črto prečkal Febvre, tretji pa je bil Bobrišev.

"Zelo sem srečen, to je neverjetno. Čudovito, kaj naj rečem. V prvi vožnji sem se moral bolj potruditi za zmago, saj sem lovil vodilnega, v drugi vožnji pa sem le kontroliral svoje vodstvo. Rad bi se zahvalil svoji družini in seveda svoji ekipi Honda Gariboldi za zares izvrstno pripravljen motor," je po dirki dejal slovenski motokrosist.

Gajser ima tako po uvodu nepričakovano, a povsem zasluženo 50 točk in vodi v svetovnem prvenstvu, ki se bo nadaljevalo čez osem dni z dirko na Tajskem.

Tim Gajser #243 že na MXGP debiju vzel mero vsem... vključno z aktualnim prvakom... dvojna, suverena zmaga! Bravo! Čestitke! Brez besed!

Posted by Gregor Žvab on Saturday, 27 February 2016
Komentarjev 1
  • stanekos 11:38 28.februar 2016.

    Bravo, Tim, bencinski car!