Šport
16 ogledov

Giani: Odločilne bodo glave

Andrea Giani odbojka ep v bolgariji slovenija CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je po kratkem postanku doma iz Grčije preselila v Frankfurt, kjer se bo v petek začel zaključni turnir tretje kakovostne skupine svetovne lige. Slovenija, ki je bila v predtekmovanju najboljša, se bo v polfinalu merila z Grčijo, drugi polfinalni par pa sestavljata gostitelj Nemčija in največje presenečenje, Tajvan.

Reprezentanti Slovenije so si še pred začetkom lige zadali cilj, da v tretji kakovostni skupini zmagajo in se uvrstijo v drugo. Od tega cilja ne odstopajo niti za milimeter, zavedajo se svoje kakovosti, s tira jih ni vrgel niti edini poraz v predtekmovalnem delu, ko jih je v Solunu premagala Grčija.

"Mi želimo zmagati obe tekmi, hkrati pa se zavedamo, da nas čaka težka naloga. Mislim, da nismo glavni favoriti, po mojem mnenju so to Nemci, ki spadajo med deset najboljših reprezentanc na svetu. Ker so imeli kot domačini nastop na zaključnem turnirju že zagotovljen, se v predtekmovalnem delu igrali z mlado ekipo, ki ni dosegala dobrih rezultatov. A tu na njihovem terenu, ki je zagotovo prednost, pričakujemo njihovo najboljšo zasedbo. V njej sicer ne bo Georga Grozerja, ki je končal reprezentančno kariero, in Denisa Kaliberde, sprejemalec si je vzel prosto poletje, vendar so tudi brez njiju odlična reprezentanca. Seveda pa ne nepremagljiva," meni selektor slovenske reprezentance Andrea Giani.

Tako selektor kot igralci ostajajo zvesti načelu, da razmišljajo le o prvem tekmecu. In to je Grčija, ki je bila v Solunu boljša s 3:1. "Grčija je reprezentančno na naši ravni. V Solunu je bila zasluženo boljša, a ne zaradi sodnikov, občinstva ali kakšnih drugih razlogov, ampak zaradi naše slabe igre. Enostavno smo naredili preveč napak, tudi igralce sem menjal, zato sem mnenja, da bo vse odvisno od nas. Če bomo pravi, Grčiji ne bo mogel pomagati niti odlični Mitar Đurić, ki na prvi tekmi ni igral. O odbojki veljajo rezultati, mi smo jih nekaj naredili, Grki še ne, zato menim, da smo boljša ekipa," je pred prvim treningom v Frankfurtu dejal Giani.

Vsaka tekma zgodba zase

Na enak način razmišlja tudi kapetan reprezentance Tine Urnaut. "Prvo tekmo smo pozabili, poraz je bil neugoden, a ne tragičen. Vsaka tekma je zgodba zase, zato poraz v Grčiji večje vloge ne igra. Povsem jasno pa je, da bomo morali, če hočemo zmagati in to zagotovo hočemo, igrati bolje. Izboljšati moramo predvsem igro v napadu oziroma 'side out' in popraviti še nekaj malenkosti. Še vedno smo optimisti, zavedamo pa se, da ne bo lahko," zatrjuje Korošec.

Slovenci in Grki, ki so v Frankfurtu peklensko vročino in sonce zamenjali za sveže vreme in dež, bodo igrali v petek ob 20.10, Nemčija in Tajvan bosta na teren stopila tri ure prej. Še prej pa bodo Gianijevi izbranci v Fraport Areni opravili tri treninge. "Dosti se v treh dneh ne da opraviti, predvsem moramo urediti glave, ki bodo na turnirju tako ali tako odločilne," pravi Giani.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.