Šport
33 ogledov

Štirje že doma, dva še vedno v bolnišnici

Giant-Alpecin kolesarji EPA
Kolesarska ekipa Giant Alpecin, za katero je še lani tekmoval Luka Mezgec, je sporočila, da je četverica v soboto poškodovanih kolesarjev že v domači oskrbi.

Nesreča se je zgodila v španski Benigembli v bližini Alicanteja, vanjo pa so bili vpleteni Francoz Warren Barguil, Nemca Max Walscheid in zmagovalec dirke Paris-Roubaix John Degenkolb, Američan Chad Haga, Šved Fredrik Ludvigsson in Nizozemec Ramon Sinkeldam.

V nemškem moštvu podrobnosti nesreče niso razkrili, znano je le, da je voznik vozil po napačni strani ceste - kolesarji so bili v skupini in na svoji strani - in zapeljal vanje.

Barguil, Ludvigsson, Sinkeldam in Walscheid so v nedeljo lahko zapustili bolnišnico in bodo zdravljenje nadaljevali v domači oskrbi, Barguil in Walscheid bosta morala še na dodatne preiskave v domovini.

Hago in Degenkolba so že zadržali v bolnišnici. "Chad je dobro okreval, operirali so mu roko in brado, čaka pa ga še ena operacija, s katero mu bodo pomagali pri poškodbi ličnice," je o zdravstvenem stanju Hage zapisalo moštvo. "John je uspešno prestal operaciji roke in podlakti, zdravljenje pa bo po nekaj dneh nadaljeval v Nemčiji," pa se glasi poročilo o stanju Degenkolba.

"Vem, da prihaja do nesreč v kolesarstvu, to vemo vsi, toda narava nesreče ne spada v šport. Videl sem fotografije koles na tleh, za to ni besed. Veliko kolesarjev je videlo nesrečo, vsi so šokirani. Prišli so nazaj v hotel in bili povsem na tleh. Ekipa bo potrebovala precej časa, da si opomore," je nesrečo opisal dejal vodja Giant Alpecina Iwan Spekenbrink.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.