Šport
283 ogledov

Gladiatorji v boj za nesmrtnost

enfusion plakat borbe gladiatorji Enfusion
Ljubljanska Hala Tivoli bo 2. decembra gostila veliki finale tretje sezone resničnostnega šova Enfusion: "Trial of gladiators". V boju za nesmrtnost so ostali le še štirje gladiatorji: Franci Grajš, Sahak Hak Parparyan, Andrew Tate in Ritchie Hawking ...

Resničnosti šov Enfusion (K-1 pravila) je pred koncem svoje tretje sezone, ki se tokrat odvija v kategoriji do 85 kilogramov. V boj za nesmrtnost se je podalo 18 gladiatorjev, pred velikim finalom pa so ostali le štirje najmočnejši. Štirje, ki so preživeli test Ohridskega amfiteatra, in se uvrstili v veliki finale. Finale, ki ga bo gostila Slovenija, natančneje ljubljanska Hala Tivoli.

Finalisti tretje sezone so Armenec Sahak Hak Parparyan, trenutno najboljši borec na svetu v kategorijido 85 kg, Američan Andrew Tate, visoko samozavestni in že nekaj časa nepremagan (nanizal je 18 zaporednih zmag, vse z nokavtom), Škot Ritchie Hawking, ki bo kot največje presenečenje šova napadal iz ozadja, ter nihče drug kot naš najboljši in najtrofejnejši tajski boksar Franci Grajš.

Franci je na poti do velikega finala z nokavtom v drugi rundi ustavil Belgijca Michaela Kongola, kasneje pa premagal še enega izmed glavnih favoritov Wendella Rocheja. Grajša že v polfinalu čaka težka naloga, ko se bo pomeril s Parparyanom. Za drugo finalno vstopnico se bosta spopadla Tate in Hawking. Po prvih dvobojih bodo borci že dobro načeti, lovili bodo sapo, a preizkušnje ne bo konec. Zmagovalca polfinalnih dvobojev bosta morala v ring ponovno vstopiti še isti večer. Na koncu pa se bo veselil le eden. Tisti, ki bo imel večjo željo. Tisti, ki bo v najtežjem trenutku pokazal največ.

Čeprav se bo vse vrtelo okrog štirih zvezd večera, ne bo nič manj zanimivo v ostalih dvobojih, ki bodo obogatili večerni program. V času bivanja na Ohridu so bili borci razdeljeni v štiri skupine pod poveljstvom štirih ženskih kapetank. Gladiatorje so skozi izzive vodile Američanka Lindsay Scheer, Britanka Lucy Payne, Nizozemka Denise Kielholtz in Maročanka Chajmaa Bellakhal. Gre za izkušene borke, ki spadajo v sam vrh kategorije do 60 kilogramov. Katera je najboljša, bomo videli v turnirju ženske četverice.

Franci Grajš pa 2. decembra ne bo edini slovenski predstavnik, ki bo nastopil v večeru gladiatorskih spopadov. Jasmin Bećirović prihaja v Tivoli po maščevanje proti Wendellu Rocheju. Prav tako bodo nastopili trije najtrofejnejši slovenski borci v tajskem boksu Mirko Vorkapić, Tadej Toplak in Gregor Smole.

Velika svetovna organizacija Enfusion, pod okriljem katere poteka tudi šov Enfusion 3, je pustila gladiatorjem, da si izborijo čast. Seveda čast pripada le izbranim, vse ostalo so sence in prah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.