Šport
6092 ogledov

Odela se je v ukrajinsko zastavo, nastal je pravi kaos

Reševalni pas/Twitter
Teniška navijačica je morala po pritožbi Rusinje zapustiti tribuno.

Med kvalifikacijskim dvobojem za uvrstitev v glavni žreb prestižnega teniškega turnirja v Cincinnatiju se je odvila prava drama na enem izmed obrobnih igrišč. 

Varnostniki so s tribune odslovili navijačico, ki je bila odeta v ukrajinsko zastavo, na glavi pa je nosila cvetni venec, ki velja za ukrajinski nacionalni simbol. 

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Čeprav je ljubiteljica tenisa po imenu Lola dogajanje spremljala v tišini in ni motila poteka obračuna, je po pritožbi ene izmed igralk in posredovanju varnostne službe morala oditi.

Lola, ki živi v neposredni bližini teniškega kompleksa Lindner Family Tennis Center, si je prišla ogledat kvalifikacijski dvoboj med Rusinjama Anastasijo Potapovo in Anno Kalinskajo, z vpadljivo opravo pa je tako zmotila eno izmed igralk, da se je ta pritožila glavni sodnici.

Sodnica je nato pristopila h gledalki in dejala, da njeno početje "ni lepo".

"Ni lepo vršiti invazijo na drugo državo," ji je v odgovor zabrusila Lola.

Kmalu zatem se je v dogajanje vmešal varnostnik, ki je pričel gledalko poditi s tribune in grozil, da bo v nasprotnem primeru poklical policijo.

Loli so v bran stopili drugi gledalci na tribuni, ki so se sklicevali na svobodo govora, vendar se varnostnik ni pustil prepričati, nakar je gledalka prostovoljno zapustila prizorišče.

Približno pol ure kasneje jo je sredi kompleksa ustavil šef varnostne službe in na plano potegnil pravilnik, iz katerega je bilo razvidno, da njena zastava presega dovoljeno velikost, kar je pravzaprav smešno, saj velikost zastave sploh ni bila kamen spotike. Prav tako so na tribunah večkrat prisotne tudi zastave večjih dimenzij, kar doslej še nikoli ni predstavljalo nobenih težav.

Navijačico so nato pospremili do parkirišča, kjer je morala odložiti zastavo, nato pa se je lahko vrnila v kompleks. Predstavniki turnirja so tamkajšnjim novinarjem pojasnili, da je bila njena prisotnost moteča zgolj z vidika velikosti zastave, kar seveda ne drži.

Združenje WTA, glavna sodnica ali katera od Rusinj, ki sta se merili na igrišču, se na poizvedbe novinarjev niso odzvali.

Komentarjev 5
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 19:40 17.avgust 2022.

    Ukrajinci so nam zjebal vse, od nafte naprej in zdej naj z njimi sočustvujem, jih nabijem na beganco golazen modro/rumeno, kakšno naključje tut osvoboditeljska stranka ma iste govnarske barve!

  • 4krogci 18:23 17.avgust 2022.

    Haha ko folk naseda laznim novicam kako so ukrajinci bogi pol pa rata to vn hahahah a da bi pa samo YT odprli in pogledal malo vloge od ukrajink ki vsak dan objavljajo kako zivijo jim pa ne pride na pamet hahahahahaha

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 18:21 17.avgust 2022.

    Banda ukrajinska! Naj jih Rusi čimveč postrelijo!

Sorodne novice