Šport
17 ogledov

Gluhi tenisač: Pogrešam le aplavz

Lee Duck Hee Youtube
"Nihče me ne more zmesti med dvobojem. Niti publika niti tekmec," pravi gluhi južnokorejski teniški igralec Lee Duck Hee.

Sedemnajstletni Lee Duck Hee se je rodil gluh, a to ga ni zaustavilo pri lovu na njegove športne sanje. Mladi Južnokorejec je bil lani šesti najboljši teniški igralec na svetu med mladinci, v tem letu pa se je že povzpel na 230. mesto na ATP računalniški lestvici. Lee ne sliši žogice, sodnika in publike, vseeno pa zmaguje na turnirjih serije Futures.

"Govorijo, da je to, da sem gluh, velika pomankljivost in slabost. Jaz na to ne gledam tako. Meni se zdi največja prednost. Nihče me ne more zmesti med dvobojem, niti publika niti tekmec. Lahko se bolj osredotočim kot ostali igralci," meni Lee, ki je še dodal: "Morda nekateri menijo, da mi je težko, vendar jaz s tem nimam težav. Zanašam se na svoj instinkt, spremljam reakcije nasprotnika in sodnika."

V svoji karieri je sicer že doživel nekaj neprijetnih situacij. Najtežje mu je bilo na turnirju v Indoneziji, ko je zaigral proti najboljšemu domačemu igralcu Christopheru Rungkatu. Sodniku je poskušal razložiti, da je nezadovoljen s sojenjem, domači navijači pa so oponašali njegove kretnje in se iz njega norčevali. Sedel je na klop, se pokril z brisačo in zajokal. A nato se je vrnil na igrišče in pometel z nasprotnikom, zmagal je s 6:3 in 6:1.

Leeju je žel le za eno stvar: "Rad bi slišal aplavz gledalcev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.