Šport
74 ogledov

"Gogi bo še dvignil kakovost"

Tekma Slovenija - Ukrajina Simon Maljevac
Za najkoristnejšega košarkarja Pokala Adecco je bil izbran organizator igre Jaka Klobučar, ki se je izkazal z dirigentskimi in strelskimi vložki.

"Vsaka zmaga nas lahko veseli in osvojeno prvo mesto na Pokalu Adecco je zagotovo še dodatna motivacija za nadaljnje delo. Odigrali smo tri korektne tekme proti kakovostnim tekmecem in ostali neporaženi. Seveda še nismo pokazali vsega kar znamo, saj imamo še ogromno rezerv v igri, vendar smo lahko pred nadaljevanjem priprav optimisti," je po zmagi proti Ukrajini razmišljal MVP turnirja Jaka Klobučar, ki je na vseh treh tekmah prikazal konstantno formo.

Se je bilo težko prilagoditi na vlogo organizatorja igre?
Že pred pričetkom priprav sem vedel, da bom igral na tem položaju. Skozi celotno sezono sem na mestu organizatorja igre igral tudi pri Krki, tako da s tem nimam nobenih težav. Tudi sam nestrpno čakam, da se nam na parketu pridruži Goran Dragić in s tem dvigne kakovost naše igre. Verjamem, da bova z Goranom uspešno razigravala soigralce.

S kakšnimi cilji se odpravljate na turnejo po Kitajski?
Čaka nas dolga pot, svoje pa bo dodala še časovna razlika, tako da se bo zagotovo pojavila utrujenost. Smo profesionalci in se čim boljše prilagoditi na zahtevne razmere. Želimo si še naprej zmagovati in obenem narediti napredek v igri.

Kje so glavne rezerve?
Teh je kar veliko. Občasno je kakšen košarkar izpadel iz sistema in takšne zadeve moramo popraviti, saj bodo na svetovnem prvenstvu odločale malenkosti. Zagotovo bomo naredili korak naprej pri fazi obrambe, ki je bila na tekmi proti Ukrajini že na zavidljivem nivoju. Z vsakim dnem napredujemo in ni razloga, da ne bi s kakovostnimi treningi še dvignili nivo igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.