Šport
36 ogledov

"Goran ne potrebuje več mojih nasvetov"

Steve Nash Simon Maljevac
Obračun med reprezentancama Slovenije in Kanade je minil ob premoči domače izbrane vrste, tekmo pa je spremljal tudi kanadski superzvezdnik Steve Nash.

Legendarni košarkar se lahko v svoji dolgoletni karieri, ki kljub dopolnjenim 40-im letom še vedno traja, pohvali s številnimi prestižnimi priznanji. Dve priznanji za najkoristnejšega igralca lige NBA, osem nastopov na tekmi All-Star, tri imenovanja v najboljšo peterko lige in številne druge posamične lovorike so dokaz, da je branilec Los Angeles Lakersov nedvomno eden izmed najboljših košarkarjev, ki trenutno nastopajo v najmočnejši ligi na svetu. Po igranju na univerzi Santa Clara je 191 cm visoki Stephen John "Steve" Nash, sicer rojen v južnoafriškem Johannesburgu, leta 1996 ognjeni krst v ligi NBA doživel v dresu Phoenix Sunsov, sledila je šestletna avantura v dresu Dallasa, nato pa se je vrnil k Soncem, kjer si je delil garderobo tudi z Goranom Dragićem. Nekdanja soigralca sta se približno uro pred pričetkom dvoboja v Rogaški Slatini prisrčno pozdravila, Nash se je nato nekaj minut zadržal tudi v sproščenem pogovoru z Goranovima staršema, po koncu obračuna pa si je vzel čas tudi za slovensko sedmo silo.

"Začeli smo dobro in večji del prvega polčasa držali vodstvo. V nadaljevanju smo malce popustili v obrambi, kar so Slovenci izkoristili in si z natančnimi meti iz razdalje priigrali odločilno prednost. V končnici smo se uspeli približati, vendar nismo prišli do preobrata. Menim, da so gledalci lahko uživali v napadalni košarki," je zmago Slovenije pokomentiral sloviti košarkar, ki kljub aktivni karieri opravlja vlogo direktorja kanadske reprezentance.

Steve Nash | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Vas mika, da bi še kdaj oblekli kanadski dres?
Za mano je naporna sezona, zato sem se zavestno odločil, da igranje za reprezentanco ne pride v poštev. Kot direktor skušam pomagati reprezentanci na drugačen način. Napori v ligi NBA so preprosto preveliki. Sem že v letih, tako da v poletnih mesecih nujno potrebujem počitek. V moštvu imamo številne mlade košarkarje, ki lahko igrajo na visokem nivoju, sam pa jim pomagam z določenimi nasveti.

Kje najdete motiv za trdo delo po tako dolgi karieri?
Rad igram in rad treniram. Pred mano je najverjetneje zadnja sezona v karieri in upam, da jo bom odigral po najboljših močeh. Še vedno sem zelo motiviran in želim si, da bi Los Angeles Lakersi v prihodnji sezoni krojili vrh lige NBA

Kako visoko se lahko po vašem mnenju zavihti Slovenija na svetovnem prvenstvu?
Imate dobro moštvo, ki igra kakovostno košarko. Ko se bo reprezentanci na parketu pridružil še Goran, bo Slovenija nedvomno še bolj nevarna. Na prvenstvu bodo zaigrale številne močne reprezentance, zato so napovedi zelo nehvaležne. Najbolj pomembno je, da se vaša reprezentanca na zahtevno tekmovanje pripravi po najboljših močeh.

Steve Nash | Avtor: Simon Maljevac Steve Nash in Goran Dragić. Simon Maljevac
Se Goran Dragić razvija po vaših pričakovanjih?
Goran si zasluži vse pohvale za vse kar je dosegel. Z veseljem ga gledam na parketu in uživam v njegovih igrah.  Je zelo tekmovalen, poleg tega pa obvlada vse košarkarske prvine, tako da ga je težko zaustaviti. Ponosen sem, da mu je uspelo in tudi Slovenci ste lahko ponosni na njega. Zagotovo bo v naslednjih letih še napredoval. Gre za pametnega fanta, ki ne potrebuje več mojih nasvetov.

Bi si Goran letos zaslužil nastop na All-Star tekmi?
Glavna težava je v tem, da je v Zahodni konferenci kar nekaj dobrih branilcev. Goran bo nedvomno zelo kmalu zaigral na tekmi vseh zvezdnikov. Letos je bil izbran v tretjo peterko lige, kar je še večje priznanje kot nastop na All-Star tekmi in to je dokaz, da tudi vodstvo lige ceni njegove odlične igre v dresu Phoenixa.

Kot velik nogometni navdušenec ste zagotovo spremljali mundial v Braziliji. Ste zadovoljni z razpletom?
Svetovno prvenstvo je ponudil zelo privlačen nogomet. Nemci sicer niso bili moji favoriti, vendar so si s svojimi igrami zaslužili naslov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.