Šport
7 ogledov

"Komaj sem čakal na reprezentanco"

priprave Slovenske košarkarske reprezentance Anže Petkovšek
Edo Murić se je po sodelovanju na poletni ligi NBA včeraj udeležil prvega treninga slovenske reprezentance. "Nisem veliko zamudil," je dejal.

"Glede minutaže v poletni ligi NBA je veliko odvisno od tega, kakšne igralce imaš v ekipi, koliko košarkarjev iz moštva že ima pogodbo s klubom. Ogledniki si pridejo ogledat igralce, ki so bili izbrani na naboru in tiste, ki so v minuli sezoni lige NBA igrali nekoliko manj. Zagotovo sem pričakoval, da bom na parketu prebil več minut. Delal sem s trenerji, ki trenirajo v ligi NBA in ni mi žal, da sem šel tja," je o novi izkušnji dejal Edo Murić, ki je na poletni ligi nastopal za Atlanto, vabili pa so ga tudi pri Phoenixu. "Pri Atlanti so mi plačali tudi zavarovanje in mi obljubili največjo minutažo, zato sem se tudi odločil za njo. Zaradi vrnitve enega izmed poškodovanih igralcev sem na koncu nekoliko obstal na stranskem tiru. Če bi to vedel, bi se odločil za Phoenix. Tudi njihov skavt mi je dejal, da bi dobil večjo priložnost."

"Nisem veliko zamudil"

Murić se je reprezentanci zaradi odhoda v ZDA pridružil štiri dni po začetku priprav, prvi trening pa je oddelal včeraj: "Komaj sem čakal, da se znova pridružim fantom in reprezentanci. Zdaj sem se že navadil, da sem del izbrane vrste, da se družim in igram s temi fanti. Nisem veliko zamudil. Bil sem v pogonu, igral sem tekme, akcije sem že preučil. Mislim, da bom hitro povsem notri."

Murić EuroBasket Zreče trening Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Po minuli sezoni se je košarkar odločil zapustiti Krko. Nekaj ponudb že ima, a še ni našel kluba, ki bi mu popolnoma ustrezal: "Javili so se nekateri turški in španski klubi, ki so precej bogati, a zanima me predvsem igranje v Evroligi. Ostale reči niso tako pomembne." Murić je zaenkrat tako še najverjetneje najbližje odhodu v Partizan, kjer pa imajo veliko težav s financami. Velik magnet zanj bi bilo sicer sodelovanje s trenerjem Duškom Vujoševićem. "Glede na to, da sem mlad in je pred mano reprezentančna akcija, še lahko nekoliko počakam," o odločitvi v kateri klub bo odšel pravi Murić.

Zanj bo igranje v trenutni reprezentanci prvo sodelovanje s selektorjem Juretom Zdovcem. "Glede na to, da je že bil trener Dina pri Olimpiji, sva se z bratom o njem veliko pogovarjala. Vem, kaj lahko pričakujem od njega, vem, da je bil kot košarkar najboljši obrambni igralec v Evropi. Doslej je vedno želel, da njegova ekipa igra najboljšo obrambo in midlim, da bomo veliko delali na tem. Vse ostalo bom še izvedel," je menil mlajši od bratov Murić, ki bo v reprezentanci pogrešal brata Dina. Ta bo znova manjkal zaradi poškodbe. "Komaj čakam, da se bo zdravstveno stanje tudi njemu enkrat obrnilo na bolje in bova skupaj zaigrala v reprezentanci. Priložnosti bo še kar nekaj."

Zadnji EP je dodatna motivacija

Slovenija Francija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana Murić Gelabale | Avtor: EPA EPA
Edo Murić je s slovensko izbrano vrsto prvič nastopil na evropskem prvenstvu v Litvi 2011, zaigral pa je tudi lani na domačem EP, kjer ga je navdušila podpora navijačev: "Lanski EP nam daje dodatno motivacijo. Zelo lepo bi bilo, da bi nas navijači pozdravili tudi na teh prvih pripravljalnih tekmah, ki jih bomo odigrali doma. Da bi nekako poizkusili sestaviti takšno vzdušje kot lani. Igralci smo res uživali tisti mesec, za vse so bili to eni najlepših trenutkov v karieri. Osebno pogrešam ta čas, pogrešam polne tribune in upam, da nas bodo znova prišli pozdravit. Da bomo obudili tisti čas, ko smo dihali eden za drugega."

Veliko podporo pričakuje tudi na SP v Španiji: "Menim, da ni lepšega kot kopanje v morju čez dan, nato pa navijanje za reprezentanco zvečer. Prav to bodo slovenskim navijačem ponudili Kanarski otoki. Če bi bil sam navijač, bi zagotovo krenil na pot. Upam, da se bodo tako odločilo čim več ljudi. Z njimi je lepše in lažje igrati. Sodijo med najboljše navijače, če niso celo najboljši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.