Šport
36 ogledov

Rojc zapustil priprave

priprave Slovenske košarkarske reprezentance Anže Petkovšek
Po Luki Laporniku je priprave slovenske moške članske reprezentance zapustil tudi Matej Rojc, ki ima prav tako že dalj časa težave s kolenom.

Matej Rojc, ki je z B-reprezentanco nastopil tudi na turneji po Kitajski, že dalj časa čuti bolečine v kolenu, zaradi katerih ni mogel trenirati s polno močjo. Zdravstvena slika je pokazala, da ima okvaro kvadricepsovih tetiv v kolenih, zaradi katerih mora počivati in opraviti posebno fizioterapijo.

"Že pred B-reprezentanco me je spremljala bolečina v kolenu, ki se je le še stopnjevala, zaradi česar sem na Kitajskem igral bolj malo in tudi izpustil nekaj treningov, a kljub temu upal, da bo bolečina ponehala in, da bom pripravljen za A-reprezentanco. Žal se to ni zgodilo, po pregledu zdravniške službe KZS, je postalo jasno, da moram mirovati in opraviti rehabilitacijo za vnovično igranje. Upam, da se bo ekipa dobro pripravila na svetovno prvenstvo in, da bo na njem naredila viden rezultat, za kar je tudi sposobna," je dejal Rojc, reprezentančni zdravnik Marko Macura pa dodal: "Matej Rojc ima že dalj časa težave s skakalnim kolenom, ki so se na turneji na Kitajskem le še okrepile in se stopnjevale do te mere, da je zanj in njegovo nadaljnjo kariero veliko bolje, da opravi fizioterapijo okvarjenih kvadricepsovih tetiv na kolenih."

Na mladega člana Krke v reprezentanci resno računajo tudi v prihodnosti. "Rojc je še eden tistih, ki z veseljem nosi dres slovenske reprezentance, kar je dokazal v mlajših kategorijah, za kar se mu na KZS najlepše zahvaljujemo in mu želimo, da težave čim prej sanira, se kar se da najbolje pripravi na sezono in to odigra na visoki ravni," je menil direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.