Šport
12 ogledov

"O kolajnah je še brezveze govoriti"

Zoran Dragić Slovenija Črna gora Bonifika Saša Despot
Zoran Dragić je kljub neprijetni operaciji kile nared za napore pred svetovnim prvenstvom v Španiji.

Zoran Dragić je na minulem evropskem prvenstvu v Sloveniji dokazal, da sodi med najpomembnejše člene slovenske reprezentance. S povprečjem 10,6 točke na tekmo je bil drugi strelec izbrane vrste, k temu pa je dodal še po 5,3 skoka na tekmo. Tudi pri Unicaji iz Malage je imel odlično sezono, zaradi kile pa je po njej moral na operacijo. "Normalno treniram že kakšna dva tedna in pol. Veliko počitka nisem imel, saj sem se moral hitro vrniti v normalno stanje. Na začetek priprav sem prišel pripravljen," je ob zboru reprezentance svoje zdravstveno stanje pojasnil mlajši od bratov Dragić.

Ta se že veseli treningov z novim selektorjem: "Z Gogijem se nisva pogovarjala o načinu dela, ki ga ima Jure Zdovc. Poznam pa ga že od prej. Vsi vemo, kako je deloval med evropskim prvenstvom na Poljskem. Menim, da je bil njegov izbor dobra odločitev Košarkarske zveze Slovenije. Vemo, kakšen trener je Zdovc. Igra bo temeljila na obrambi. To bo ključno. Smo zelo mlada ekipa, ki ima veliko energije. Menim, da nam hitra in agresivna igra zelo odgovarja. Takšna generacija pač smo. Smo hitri in eksplozivni. Igrati bomo morali nekako tako kot preteklo leto na domačem evropskem prvenstvu. V obrambi si bomo morali pomagati, v napad pa moramo hitro steči."

Smola s centri

Takšna igra bo ob odsotnosti nekaterih centrov, Gašper Vidmar je poškodovan, Mirza Begić izpušča SP, še kako pomembna. "Malce imamo smolo s centri, ne vem, zakaj se Mirza Begić ni odločil, da bo tokrat zaigral za reprezentanco. Tako pač je. Zaenkrat smo lahko veseli, da smo vsi, ki smo zraven, kar zdravi. Na svetovno prvenstvo se bomo dobro pripravili," je prepričan Zoki, ki je s svojim španskim delodajalcem že sklenil novo sodelovanje: "Glede klubske prihodnosti nimam več nobenih skrbi. Tudi drugače me ne bi pretirano skrbelo, a je dobro, da sem še za dve leti podpisal z Unicajo. Pred tem sem imel pogodbo 2 + 2 leti, nova dveletna pogodba pa je zdaj finančno boljša zame."

In kakšni so cilji na svetovnem prvenstvu, ki se bo konec avgusta za Slovenijo začelo na Kanarskih otokih? "Ne bi še govoril o tekmovalnih ciljih. Prvi cilj je, da se znova dobro spoznamo, saj je nekaj novih obrazov v reprezentanci. Želimo se prebiti iz skupinskega dela v drugi del, kaj pa bomo nato naredili v Barceloni, bomo še videli. O kolajnah je zaenkrat še brezveze govoriti."  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.