Šport
9 ogledov

Začenjajo na 'ful'

slovenska košarkarska reprezentanca Anže Petkovšek
Slovenska košarkarska reprezentanca je začela s pripravami na svetovno prvenstvo, ki se bo začelo 30. avgusta v Španiji.

"Najprej bo treba videti v kakšnem stanju so fantje. Časa ni več veliko, nekaj ekip se je že začelo pripravljati na svetovno prvenstvo. Začeli bomo na 'ful'. Za nekatere vem, da so dobro pripravljeni, druge pa bomo še testirali," je ob zboru reprezentance pred SP dejal selektor Jure Zdovc in dodal: "Adrenalin je tako visok, da sploh nisem mogel spati in komaj čakam, da začnemo s treningi. Časa ni veliko, saj nas prve tekme čakajo že prihodnji teden, zato bo zelo pomembna prilagodljivost. Nekateri igralci so v polnem ritmu, drugi so zasluženo počivali, tako, da bo potrebno biti pameten in pravilno dozirati treninge.

Erazem na polno čez mesec dni

Na začetku priprav je vprašljivo predvsem stanje Erazma Lorbka, ki si je v finalu španskega prvenstva poškodoval gleženj. "Kako bo z Erazmom, bomo še videli. Pridruži se nam v Zrečah, ker je trenutno še na terapijah zaradi poškodovanega gležnja. Pogovarjala sva se po telefonu, na vso moč naj bi začel trenirati okoli 15. avgusta, osebno upam, da se bo to zgodilo že kakšen dan prej. Videli bomo, kako bo z njim, odločitev bo sprejeta glede na stanje njegovega gležnja," pravi Zdovc, ki je s svojimi izbranci dosegel največji uspeh slovenske reprezentančne košarke. Leta 2009 je Slovenijo popeljal do četrtega mesta na EP na Poljskem, ko je bil Erazem Lorbek uvrščen tudi v najboljšo peterko prvenstva.

slovenska košarkarska reprezentanca | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Kako bo s centrsko linijo selektorja kljub odsotnosti poškodovanega Gašperja Vidmarja in tokrat na svojo željo odsotnega Mirze Begića, ne skrbi: "Ubrali bomo pač nekoliko drugačno taktiko. Še vedno imamo nekaj težkih centrov, tu je Alen Omić, povabili smo Mateja Krušiča, imamo pa tudi centre, ki lahko razširijo igro, ki imajo dober met. Tudi ostali igralci so dovolj atletski, da pomagajo v skoku. Menim, da nimamo težav s centri, kvečjemu bi lahko bil ta način igre za nas dodatna prednost."

Na prvih treningih bo sicer manjkal tudi Edo Murić, ki trenutno za Atlanto igra v poletni ligi NBA, brez reprezentančnega nastopa pa bo zaradi poškodbe znova ostal tudi njegov brat Dino. "Z Dinom smo bili v kontaktu, a je po zadnjem zdravniškem pregledu sporočil, da so mu odsvetovali sodelovanje na SP. To je treba spoštovati," je dejal Zdovc. Njegove izbrance kmalu čakajo tudi prve tekme: "Taktično bo na treningih najprej poudarek na obrambi, ve se, da jaz razmišljam bolj obrambno, hkrati pa bomo postavili tudi nekaj akcij v napadu, da bomo lahko odigrali prve dvoboje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.