Šport
57 ogledov

Gogi bo kapetan

priprave Slovenske košarkarske reprezentance
1/17
Anže Petkovšek
Selektor Jure Zdovc je za novega kapetana izbrane vrste izbral Gorana Dragića, njegov namestnik pa bo Domen Lorbek.

Jako Lakoviča bo na mestu kapetana slovenske izbrane vrste zamenjal Goran Dragić, njegov namestnik pa bo Domen Lorbek. "Gogi bo kapetan, na tekmah kjer pa ne bo igral, bo to funkcijo prevzel Domen," je svojo odločitev na medijskem dnevu v Zrečah obelodanil selektor reprezentance Jure Zdovc. NBA ekipa Phoenix Suns je sicer starejšemu od bratov Dragić naročila, da lahko nastopi le na treh prijateljskih tekmah. Hkrati mu je še določila na katerih. To so Grčija, Brazilija in ZDA.

"Če smo rekli, da je bila leta 2009 organizacija priprav dobra, lahko rečem, da so letos pogoji naravnost fantastični, igralci in trenerji pa smo osredotočeni samo na delo, vse nam prinesejo k rokam. Igralci delajo fenomenalno, prav tako celoten štab, zato smo lahko zadovoljni. Na Pokalu Adecco, ki se začne že čez par dni pričakujem zmage, ne glede na to s kom bomo igrali. Priložnost bodo dobili tisti, ki bodo najbolj pripravljeni in morda doslej na tej ravni še niso dobili prilike," je sicer po prvem tednu priprav dejal selektor Zdovc, njegovi izbranci pa se bodo najprej na pokalu Adecco v četrtek pomerili s Kanado, sledila pa bosta še dvoboja z Gruzijo in Ukrajino

"Prvi teden priprav je vedno najtežji, a smo na testiranju dokazali, da smo na zbor prišli dobro pripravljeni. Postavili smo že kar nekaj sistemov in principov v obrambi in mislim, da smo se zelo dobro ujeli ter že vsi skupaj komaj čakamo prve tekme, da razbijemo to monotonost treningov," pa je po prvih treningih dejal namestnik kapetana Domen Lorbek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.