Šport
18 ogledov

Gol in podaja Kopitarja proti vodilnim

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v noči na sredo v gosteh premagalo Dallas Stars s 5:2.

Hokejisti iz Los Angelesa so dobili zelo pomemben dvoboj, v derbiju zahodne konference lige NHL so z veliko razliko premagali vodilno moštvo Zahoda in centralne skupine Dallas. Slovenec v dresu Kraljev Anže Kopitar je vknjižil dve točki, zadel je za 3:1 in k temu dodal še podajo. Poleg njega so gole za Kralje dosegli še Kris Versteeg, Tyler Toffoli, Dustin Brown in Trevor Lewis.

Slovenski hokejski as je bil udeležen že v prvem napadu kraljev. Krist Versteeg je prestregel plošček in ga podal Hrušičanu, ki je mojstrsko plošček podal nazaj do Roba Scuderija, ki je sprožil in Kralji so povedli že po 23 sekundah tekme.

Polna dvorana American Airlines Centra v teksaškem Dallasu si še ni opomogla od šoka, ko sta po petih minutah in 25 sekundah Nick Shore in Tyler Toffoli poskrbela za nov gol in vodstvo gostov z 2:0. V deveti minuti so domači izkoristili napako Kraljev ter prišli do prvega zadetka, pod katerega se je podpisal Alex Goligoski. A spodrsljaj ni zmedel hokejistov iz Kalifornije. Milan Lucic (Lučić) je v 18. minuti lepo našel Kopitarja za novo mojstrovino, ki je v izjemnem samostojnem prodoru preigral obrambo domačih ter nato ugnal še domačega vratarja Karija Lehtonena za karierni 240. gol. Ob tem ima Gorenjec še 432 podaj in skupno 672 točk. Kopitar je v tej sezoni zabil že 22 golov, dodal 40 podaj ter zbral skupno 62 točk.

Tudi začetek druge tretjine je bil v znamenju Kraljev, za gol so potrebovali 67 sekund, zadel je Dustin Brown. Do konca so domači vpisali še en zadetek, a Kralji nadzora niso izgubili. Končni izid tekme je v 35. minuti postavil Trevor Lewis.

Kopitar: Kratka noč

"Po odlični tekmi v Chicagu je bilo nujno, da nismo popustili. Za nami je bila kratka noč, vendar pa mislim, da smo naredili res veliko delo, da smo se pripravili in bili osredotočeni, takrat, ko je bilo najbolj potrebno," je za ameriške medije dejal Kopitar.

Kralji na Zahodu za vodilnima Dallasom in St. Louisom, obe ekipi si delita 91 točk, zaostajajo le šeza dve točki ob tem, da imajo dve tekmi manj. Kralji imajo na vrhu tihomorske divizije pred Anaheimom štiri točke prednosti.

Kralje čaka dan premora nato pa domača tekma v Steples Centru, ko bodo v noči na petek gostili New York Rangers.

Liga NHL, izidi:

Dallas Stars - Los Angeles Kings 2:5
Anže Kopitar gol in podaja za Los Angeles.

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 2:1 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 4:3
Montreal Canadiens - Florida Panthers 1:4
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 2:1 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 4:1
Ottawa Senators - Minnesota Wild 3:2 (podaljšek)
San Jose Sharks - Boston Bruins 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.