Šport
24 ogledov

Goljufivi Savić nikoli več z loparjem

Simptomi nove gripe so bili opaženi pri pobiralcih žogic na turnirju v Wimbledon Reuters
Srbski teniški igralec David Savić ne bo smel več poklicno igrati tenisa. Savić, sicer 659. na jakostni lestvici ATP, je bil namreč obsojen poskusa prirejanja izidov in je drugi teniški igralec v zgodovini, ki mu je bila izrečena najstrožja kazen.

Šestindvajsetletnemu Davidu Saviću so dokazali tri dvoboje, kjer je "poskrbel" za dogovorjen izid, kar je bilo dovolj, da mu posebni oddelek proti korupciji, ki so ga oblikovale ATP, ITF in WTA, dosmrtno prepove igranje tenisa. Poleg tega bo moral Savić plačati tudi 100.000 ameriških dolarjev kazni. Pred tem so najstrožjo kazen organi krovnih teniških združenj in zvez maja letos izrekli le še Avstrijcu Danielu Köllererju.


Murrayju turnir v Bangkoku

Škot Andy Murray je zmagal v finalu teniškega turnirja v Bangkoku z nagradnim skladom 587.000 dolarjev. Murray je kot prvi nosilec za svojo 19. turnirsko zmago gladko s 6:2 in 6:0 ugnal Američana Donalda Younga in za zmago prejel 155.000 dolarjev. Poraženec se je moral zadovoljiti z 81.500 dolarji. Štiriindvajsetletni Murray, sicer četrti igralec sveta, ki je v karieri že zasedal drugo mesto jakostne lestvice ATP, je tokrat za zmago potreboval zgolj 47 minut. V dvoboju je serviral pet asov (22-letni Young nobenega), kar 82 odstotkov točk pa je dobil na prvi servis. Prav tako je Murray izkoristil vseh pet žog za odvzem servisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.