Šport
32 ogledov

Gomboc eno zmago od medalje

Adrian Gomboc judo Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Kot prvi slovenski judoist v Riu nastopa Adrian Gomboc. V kategoriji do 66 kg se je prebil že do polfinala.

V prvem krogu se je Adrian Gomboc pomeril z Gruzijcem Važo Margvelašvilijem, aktualnim evropskim prvakom.

Oba borca sta prvič nastopila na olimpijskih igrah. Začetek dvoboja je bil izenačen, a kmalu je Gomboc z iponom dobil obračun in se prebil med 16 najboljših.

Suvereno v četrtfinale

V naslednjem krogu je bil tekmec varovanca Urške Žolnir Zambijec Mathews Punza. Ta je v svojem uvodnem dvoboju presenetljivo ugnal bronastega z lanskega SP - Izraelca Golana Pollacka.

Toda Gomboc je s svojo tehniko uspel ukrotiti tudi Afričana, z dvema vazarijema in jukom se je suvereno uspel uvrstiti v četrtfinale.

Dolg boj za polfinale

V četrtfinalu je Slovenca čakal Kanadčan Antoine Bouchard, s katerim pogosto skupaj trenirata.

Že na začetku borbe si je Prekmurec z vazarijem pridobil prednost, dokončno pa je tekmeca strl po slabih štirih minutah s še enim vazarijem in se uvrstil v polfinale.

Če bo član celjskega kluba Sankaku premagal še mladega Italijana Fabia Basileja, ki ga čaka v večernem polfinalu, potem bo imel zagotovljeno medaljo. 

V kolikor bo Basile uspešnejši, potem Gomboca v boju za bron čaka eden od poraženih četrtfinalistov, ki se bo skozi repesaž prebil do boja za odličja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.