Šport
18 ogledov

Gorenje pobasalo tudi superpokal

david razgor celje pivovarna laško
1/31
Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so osvojili prvo lovoriko v sezoni. V Sevnici so bili z 28:24 (13:11) boljši od Celja Pivovarne Laško ter si tako zagotovili tretji superpokal v zgodovini.

Obračun v dvorani novega slovenskega prvoligaša iz Sevnice je bil bolj prestižnega in revialnega značaja, okoli šesto gledalcev pa je na delu videlo vse okrepitve celjske (Madžar Mate Lekai, Sebastian Skube in Blaž Janc) in velenjske ekipe (Luka Dobelšek in Mitja Nosan) v tej sezoni. Manjkali so nekateri nosilci igre, pri Celjanih legendarni vratar Dejan Perić, pri Velenjčanih pa Jure Dolenec in Darko Cingesar.

Obe ekipi sta prikazali brezkompromisno predstavo, v tem "revolveraškem" rokometnem obračunu s številnimi menjavami pa so se malenkostno bolje znašli Velenjčani, ki so vodili od prve do zadnje minute. V dinamičnem sevniškem obračunu je na obeh straneh izostala zgolj taktična modrost, bojevitost, želja in volja pa so bili na najvišji možni ravni. Izbranci velenjskega trenerja Branka Tamšeta so si že v sedmi minuti priigrali tri gole prednosti (5:2), pet minut kasneje pa je po golu Marka Bezjaka narasla na +4 (9:5). Celjani so se večkrat približali na dva gola zaostanka, bližje pa zaradi osnovnošolskih rokometnih napak in občasnih odličnih posredovanj Ivana Gajića niso mogli.

Tri minute pred koncem prvega polčasa so igralci iz Šaleške doline ostali brez Bezjaka, ki je po nekoliko bolj grobem posredovanju nad Gašperjem Margučem prejel rdeči karton, kar pa ni spremenilo poteka dogodkov v sevniški športni dvorani. Velenjčani so tudi v drugi polovici tekme vseskozi držali rezultatsko prednost v svojo korist. Najvišjo prednost so si priigrali v 42. minuti, ko so povedli s sedmimi zadetki (21:14), visoko zalogo v golih pa so brez stresnih trenutkov zadržali vse do konca tekme ter tretjič osvojili slovenski superpokal. Pri zmagovalcih so bili najbolj učinkoviti Fahrudin Melić z desetimi ter David Miklavčič in Marko Bezjak s po petimi goli, pri poražencih pa je Luka Žvižej dosegel pet, Blaž Janc in Mate Lekai pa po štiri zadetke.

Sevnica, superpokal:

Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 28:24 (13:11)
Melić 10 (2), Bezjak in Miklavčič po 4; , Žvižej 5 (2), Lekai 4, Janc 4 (1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.