Šport
76 ogledov

Gračnar poškodovan, Slovaki močnejši

Luka Gračnar EPA
Rise jutri tretji nastop na SP elitne skupine. V Ostravi bo njihov tekmec Slovaška, stara znanka z neporavnanimi računi z olimpijskih iger v Sočiju. Slovenci bodo lahko na tej tekmi že računali na Jana Urbasa, zapletlo pa se je pri vratarjih zaradi poškodbe Luke Gračnarja.

Selektor Matjaž Kopitar je po dveh tekmah med drugim med negativnimi platmi dvobojev z Rusi in Belorusi naštel tudi nastopa obeh vratarjev. Ne Robert Kristan ne Luka Gračnar namreč na svojih tekmah nista blestela, zato si je po drugi tekmi vzel čas za premislek tudi o tem, koga bo postavil v vrata proti Slovaški. Zdaj izbire morda ne bo imel, saj je Gračnar poškodovan - danes ni mogel oddelati treninga, v slovenskem taboru so pojasnili, da jo je skupil na tekmi z Rusi in da ima težave z bolečinami v levem kolenu.

Vrnitev Urbasa

Zato pa bo za tekmo nared Jan Urbas. Član drugega napada, njegova bolezen je pomešala peterke in povzročila nekaj kadrovskih rošad na prvi in drugi tekmi, se je danes lahko normalno udeležil treninga, po njem sicer ni bil na voljo za kakšna pojasnila o svojem zdravstvenem stanju, a so v slovenski ekipi zagotavljali, da ni ovir za njegov nastop proti Slovakom.

"Luka je poškodovan, na tekmi z Rusijo mu je pri drugem zadetku eden od igralcev sedel na koleno. Šel je na magnetno resonanco, da vidimo, kako je s poškodbo," je o Gračnarju dejal Kopitar.

Selektor je po prvih dveh tekmah priznal, da je bolj malo spal zaradi številnih vprašanj in analiz. Tudi pred tekmo s Slovaško ne bo lahko. Tudi zato, ker so Slovaki pred tekmo s Slovenijo dobili še okrepitvi iz NHL (Tomaš Tatar, Tomaš Jurčo), poleg tega pa imajo točkovno precej boljši položaj kot Slovenci: na lestvici imajo štiri točke za zmagi po podaljšku in kazenskih strelih, Slovenci so pri ničli.

Slovaki so zdaj drugačni

"Od včeraj so Slovaki drugačni. Vedeli smo, da bosta prišla, zanimalo me je, kako bo videti 'power play' z njima, in mislim, da bomo pripravljeni. Včeraj so igralci počivali, danes smo imeli kakovosten trening. Veseli me, da imajo toliko energije. Želim pa, da gredo danes malo v mesto, na kakšno kavo ... Da se nekoliko odpočijejo od hokeja, da ne razmišljajo samo o njem," je današnji lažji delovni dan opisal Kopitar.

Igralci so si lahko po nedeljski popoldanski tekmi le nekoliko odpočili, danes pa so bili že pripravljeni na nove izzive. Robert Sabolič meni, da sta prvi tekmi zgodovina. "Težko je po dveh porazih, a moramo vzeti pozitivne stvari. Moramo se pripraviti, prihajajo bolj pomembni tekmeci, kjer pa bo potrebno zmagati. Težko bo, pripravljamo se, da bomo igrali že od začetka in sestavili popolno tekmo že od začetka. Če bomo igrali tako, lahko presenetimo kogarkoli," pravi Sabolič.

Slovakom znova pokazati, kdo so Slovenci

"Ne bo lahka, vsaka tekma je težka, ne glede na to, kdo je tekmec. Nam pa je prišel prav današnji dan, da smo si odpočili, ker smo bili že nekoliko utrujeni. Danes se moramo spočiti in napolniti baterije ter Slovakom še enkrat pokazati, kdo so Slovenci, tako kot na olimpijskih igrah. Danes smo samo prišli na led, da ostanemo v ritmu, jutri pa bomo videli, kako in kaj. Smo pripravljeni," pa je odločen branilec Blaž Gregorc.

Po treningu Slovenije so manjšo dvorano ob Areni ČEZ zasedli še Slovaki, ki so prav tako opravili trening pred torkovo tekmo. "Vemo, da imajo močno ekipo, še posebej v napadu. Moramo biti previdni in se stoodstotno pripraviti na jutrišnjo tekmo. Osredotočili se bomo na vsako tekmo posebej, nočemo še razmišljati o nadaljevanju. Vse ekipe, razen morda Kanade, so precej izenačene in zadovoljni smo, da imamo že dve zmagi," je dejal branilec Dominik Granak, napadalec Tatar, nekoč tudi soigralec Jana Muršaka, pa dodaja: "Imamo dobro ekipo, z nekaj igralci iz NHL. Pokazali smo solidne igre, fantje so se res trudili. Slovenija ima zelo močan napad z Anžetom, nazadnje na OI so nas premagali in moramo biti previdni. Ne bomo pa se posebej pripravljali nanj, čeprav je res vrhunski igralec."

Tekma med Slovenijo in Slovaško se bo v dvorani ČEZ Arena začela v torek ob 20.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.