Šport
135 ogledov

Grega Žemlja še zadnjič nastopil pred navijači

Grega Žemlja ATP Slovenia Open Grega Žemlja.
Grega Žemlja je zaključil pot teniškega profesionalca, na srečo slovenskega tenisa pa bo ostal v tem športu in skrbel, da bo še kdo od mlajših čutil takšno pripadnost slovenskemu dresu, kot jo je on v vseh letih njegove teniške poti.

Ekshibicija, ki jo je 30-letni Žirovničan pripravil v petek zvečer pred skoraj polnim portoroškim stadionom, je pokazala, kaj je Grega Žemlja v slovenskem tenisu. Udeležili so se jo Blaž Kavčič, mlada Kaja Juvan, predvsem pa Aljaž Bedene, Ljubljančan, trenutno 47. igralec na svetu, ki je s prehodom pod zastavo Velike Britanije v zadnjih letih povzročil obilico slabe volje.

Bedene se po nekajletnem bivanju v Londonu seli nazaj v Slovenije in ker zaradi pravil Mednarodne teniške zveze nima pravice nastopati za Veliko Britanije, so se v zadnjem času pojavile govorice, da bi znova rad oblekel slovenski dres. Bedene o tem po ekshibiciji ni želel podrobno govoriti, rekel je le, da ve, da si ga slovenska teniška zveza želi v svojih vrstah in da se je pripravljen pogovarjati, o zadnji predstavi Žemlje pa je povedal: "Škoda, da tako mlad igralec končuje športno pot. Naredil je veliko dobrega za slovenski tenis in prepričan sem, da bo tudi v prihodnje del tega. Zagotovo si to zasluži."

Podobnega mnenja je tudi Kavčič. "To je velika škoda za slovenski tenis, saj bomo izgubili odličnega igralca in partnerja na igrišču. A po drugi strani ga povsem razumem, če nimaš več rad tega, kar počneš, ne moreš vsak dan neumorno trenirati in se pripravljati za vsakotedenske napore. Vem, da bo Grega tudi v prihodnji funkciji ostal zvest samemu sebi in da bo storil še veliko dobrega za slovenski tenis."

Ob tekmi slovesa se je oglasil tudi njegov dolgoletni kapetan Blaž Trupej, ki je prek službe za odnose z mediji teniškega turnirja Zavarovalnica Sava sporočil: "V čast mi je bilo vseh dvanajst let sodelovati z Grego in biti njegov kapetan na vseh njegovih obračunih za Davisov pokal. Vedno je bil pripravljen igrati za Slovenijo brez dodatnih zahtev in vedno je z veseljem zastopal slovenske barve. Želim, da bi me v prihodnosti nadomesti na mestu kapetana, kajti verjamem, da bi bil odličen v tej vlogi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.