Šport
38 ogledov

Grki zaradi dolga še brez EP

Slovenija Grčija EuroBasket Stožice Ljubljana Trinchieri EPA
Grška košarkaška zveza mora nekdanjemu selektorju Andrei Trinchieriju plačati še 110 tisoč evrov. V nasprotnem primeru bo ostala brez evropskega prvenstva in dvoboja s Slovenija.

Italijanski strokovnjak, ki je grško izbrano vrsto vodil tudi na evropskem prvenstvu v Sloveniji, je imel z grško košarkarsko zvezo sklenjeno dvoletno pogodbo, ki mu naj bi nanesla 220.000 evrov, a jih je prejel le 50 tisoč.

Andrea Trinchieri se je odločil za tožbo, pri Fibinem košarkarskem razsodišču pa so razsodili v njegovo korist. Grki so tako suspendirani iz evropskih tekmovanj, dokler ne poplačajo dolga do nekdanjega selektorja. Italijan je Grke sicer prevzel na začetku leta 2013, po slabem letu in pol pa ga je nato zamenjal Fotis Katsikaris.

Grčija je sicer na Eurobasketu 2015 uvrščena v skupino C, ki bo igrala v Zagrebu. V njej bo zaigrala tudi četa Jureta Zdovca, Hrvaška, Nizozemska, Gruzija in Makedonija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.