Šport
9 ogledov

Grška vlada ustavila prvenstvo

panathinaikos olympiacos navijači neredi EPA
Grška vlada je zaradi nasilja prepovedala izvedbo nogometnih tekem v treh najmočnejših ligah.

Grčija je v zadnjem času zaradi različnih političnih in finančnih težav vselej v ospredju pozornosti evropske javnosti, zdaj pa so Grki ostali še brez ene redkih stvari, ob katerih so se se lahko sprostili.

Vzrok za ostre ukrepe so hudi navijaški izgredi, ki so pred dnevi spet zaznamovali grški nogomet. Derbi med atenskim Panathinaikosom in pirejskim Olympiakosom, ki so ga z 2:1 dobili zeleno-beli, so zaznamovali tudi navijači domače ekipe, ki so s pirotehničnimi sredstvi prekinjali tekmo, vdrli na igrišče, obmetavali gledalce z različnimi predmeti, policija pa je morala za umiritev razmer uporabiti solzivec.

A navijaški obračun je bil le uvod v burno dogajanje na zasedanju grške superlige, kot se imenuje najmočnejše tekmovanje v tej državi. Na njej sta se v torek sprla in nato še fizično obračunala predstavnika obeh klubov, krajšo pa je potegnil podpredsednik Panathinaikosa, ki je staknil lažje telesne poškodbe.

"Obvestili so nas, da so tekmovanja v prvi in drugi ligi prekinjena, ukrep pa začne veljati takoj. Vlada bo o tem tudi razpravljala in preučila, kako se odzvati z ustreznimi zakoni," je dogajanje zadnjih dni, ki je pripeljalo do začasne prepovedi nogometa v državi, pojasnil vodja superlige Giorgos Borovilos.

Prekinitev ni prva v tej sezoni, zaradi izgredov in incidentov so prvenstvo že dvakrat prekinili. Zdaj se bo nadaljevalo šele, ko bodo klubi ustrezno ukrepali na področju varnosti in zagotovili varne pogoje za izvedbo tekem. Med ukrepe, ki naj bi zmanjšali divjanje navijačev, so tudi selitev pristojnosti vodij navijaških skupin v klubske okvire, uvedba elektronskih in sledljivih vstopnic ter montaža nadzornih kamer na vseh stadionih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.