Šport
9 ogledov

V Milanu aretirali 17 Hrvatov

Italija Hrvaška San Siro navijači neredi EPA
Italijanska policija je po nedeljski tekmi kvalifikacij za Euro 2016 v Milanu med Italijo in Hrvaško aretirala 17 navijačev slednje. Hrvaški navijači so z metanjem bakel in dimnih bomb povzročili desetminutno prekinitev tekme, ki se je končala z 1:1, ekipi sta celo zapustili igrišče.

Policija je morala posredovati na tribunah, del jih je celo izpraznila. Spopadi med policijo in navijači so se nadaljevali tudi pred stadionom, ko je skupina hrvaških navijačev policiste obmetavala z različnimi predmeti.

Hrvaški portal index.hr poroča, da so bili izgredi, na žalost, pričakovani. "Skupina huliganov iz Hrvaške je dvakrat prekinila tekmo, v kateri so se predstavili kot nasilneži in zagovorniki ustaškega režima. Posamezniki so salutirali z desnicami, opremljeni so bili z zločinskimi simboli. Prepevali so 'Za dom spremni' in 'Ajmo ustaše'. Hrvaški nogometni zvezi so priskrbeli novo izdatno kazen, nam pa gnus in nezaupanje. Nikogar se ne bi smelo nagovarjati, da se nauči slaviti fašizem. To, kar zagovarjajo ti ljudje, je ubilo milijone ljudi. Bakle jih niso," pišejo pri index.hr.

Italijani obsodili divjanje

Prekinitev tekme prednjači predvsem v italijanskih medijih, ki se sicer strinjajo, da je bila Hrvaška boljši tekmec, a so obsodili obnašanje hrvaških navijačev. Gazzetta dello Sport je enega izmed člankov namenila zgolj dogajanju na tribunah in ga naslovila s Sramota navijačev na San Siru. "Petarde in dimne bombe so zaustavile igro za deset minut, nekaj časa je vladala panika," so med drugim zapisali pri tem italijanskem športnem dnevniku.

Corriere dello Sport je prav tako obsodil navijaške izgrede, a ob tem ni mogel niti mimo mlačne predstave Italije, "ki je nadaljevala negativno tradicijo proti Hrvaški". Azzurri namreč kockastih niso premagali na nobeni od sedmih medsebojnih tekem.

Komentarjev 1
  • Senior 15:39 17.november 2014.

    Hrvaško reprezentanco bi morala FIFA izključiti iz nadalnega tekmovanja za pet let, da v tem času HNS kultivira svoje navijače. To, kar počenjajo njihovi navijači, je dokaz nekulture na Hrvaškem in ni čudno, da navijačem pravijo "STOKA" (goveda). Bomo videli, ...prikaži več kako bodo ukrepali odgovorni na Hrvaškem.