Šport
29 ogledov

Hamiltonu dvoboj srebrnih puščic

Lewis Hamilton EPA
Dirko za Veliko nagrado Bahrajna bo s prvega mesta odprl Lewis Hamilton, ki je bil v kvalifikacijah hitrejši od moštvenega tekmeca Nica Rosberga.

Britanski voznik formule 1 Lewis Hamilton bo nedeljsko Veliko nagrado Bahrajna začel s prvega startnega mesta. Enaintridesetletni dirkač Mercedesa je na današnjih kvalifikacijah za 77 tisočink prehitel moštvenega kolega, Nemca Nica Rosberga, in si tako že 51. v karieri zagotovil "pole position".

Nedeljsko dirko, ki se bo pričela ob 17. uri po srednjeevropskem času, bo iz druge startne vrste po tretjem mestu kvalifikacij začel Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), četrti je bil njegov moštveni kolega Finec Kimi Räikkönen. Startne pozicije za drugo dirko v sezoni so tako enake tistim izpred dveh tednov v Melbournu. Tudi tokrat so organizatorji kvalifikacije izpeljali po novih pravilih, ki se niso obnesla in bodo bržkone kmalu zgodovina.

Z novim sistemom kvalifikacij so želeli poskrbeti za več dogajanja na stezi, zato so uvedli nov sistem na izpadanje, ki pa se ni obnesel. Kot je dejal šef tekmovanja Bernie Ecclestone, bodo po Bahrajnu preučili zadeve in pripravili spremembe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.