Šport
52 ogledov

Hamiltonu grozi prekinitev pogodbe

lewis hamilton nico rosberg Profimedias
Lewis Hamilton je na zadnji dirki letošnjega prvenstva formule 1 ignoriral ukaze iz Mercedesove garaže in ogrozil svojo prihodnost v nemški ekipi.

Nicu Rosbergu je v tretjem poskusu, odkar se je Mercedes uveljavil kot najmočnejša ekipa elitnega dirkaškega športa, uspelo premagati Lewisa Hamiltonu in mu preprečiti, da bi se po številu naslovov svetovnega prvaka izenačil z Alainom Prostom.

Sklepni del letošnje sezone je minil v znamenju internega dvoboja obeh srebrnih puščic, saj se je Hamilton iz dirke v dirko približeval Rosbergu, ki si je s konzervativnim dirkanjem privozil prvi naslov svetovnega prvaka, in sicer 34 let po tem, ko je dirkaško elito z Williamsom pokoril njegov oče Keke Rosberg.

Hamilton je sezono 2016 zaključil s štirimi zaporednimi zmagami, medtem ko je Rosberg vpisal štiri druga mesta in zadržal pet točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Umazana taktika ali legitimen poskus?

Britanec, ki je do zadnjega ovinka upal na presenečenje, je v zaključku VN Abu Dabiju upočasnil svojo vožnjo in Sebastianu Vettlu ter Maxu Verstappnu omogočil, da se približata Rosbergu.

Hamilton, ki je nadzoroval potek dirke, je upal, da se bosta dirkača Ferrarija oziroma Red Bulla vmešala v boj z Nemcem in tako vplivala na razplet prvenstva.

Hamilton je pri tem ignoriral pozive iz Mercedesove garaže, tehnični direktor Paddy Lowe pa mu je očital, da ogroža zmago srebrnega moštva. Šef ekipe Toto Wolff je dejal, da je neposlušnost britanskega dirkača vodila v anarhijo in mu zagrozil s sankcijami. Angleški mediji poročajo, da je v nevarnosti celo njegova pogodba z Mercedesom, ki poteče leta 2018.

''Lewisu Hamiltonu grozi noga pri Mercedesu, potem ko je v Abu Dabiju poskrbel za anarhijo,'' piše The Daily Mirror in dodaja: ''Hamiltonova pogodba se izteče leta 2018, a to nemškemu velikanu ne bo preprečilo, da je ne bi prekinil že prej oziroma ga kaznoval na naslednjih dirkah.''
''Lewis Hamilton je tvegal uničenje 35-milijonske pogodbe, ker je na kontroverzni VN Abu Dabiju večkrat ignoriral ukaze iz ekipe,'' piše Daily Mail.

The Guardian in The Telegraph sicer dvomita, da bo Mercedes prekinil pogodbo z dirkačem, ki je ekipi prinesel dva naslova svetovnega prvaka, verjameta pa, da se Hamiltonu obeta suspenz.

''Mercedes bi lahko suspendiral Lewisa Hamiltona, ki je vedno znova kljuboval ukazom iz garaže v jalovem poskusu, da bi Rosbergu odvzel prvi naslov prvaka. Ne samo, da se mu je poskus ponesrečil, temveč se je znašel v slabih odnosih z uslužbenci, ki so namignili, da je ustvaril anarhijo,'' piše The Telegraph.

Hamilton: Takšna so pravila

Osmoljenec sezone ne skriva, da je s počasno vožnjo želel izboljšati svoje možnosti za morebitni preobrat, in vztraja, da je bilo njegovo početje v skladu s pravili. ''Ne vem, zakaj naju niso pustili, da dirkava,'' se je ob ukaze iz garaže obregnil Britanec.

''Nikoli nisem imel občutka, da bi lahko izgubil. Mislim, da nisem naredil ničesar narobe. Borila sva se za naslov. Vodil sem in nadzoroval tempo. Takšna so pravila. Poskušal sem si pomagati. Seveda nisem mogel računati na zunanjo pomoč. Naredil sem vse, kar sem lahko. Nico ima za seboj čisto sezono z zelo malo težavami in zato sva danes v tem položaju,'' se je branil trikratni svetovni prvak.

PREBERITE ŠE:

 
Komentarjev 3
  • hubertfast 16:56 28.november 2016.

    Ajaj, kak članek, še bolj blesavi so pa komentarji spodaj.

  • marialorca 15:51 28.november 2016.

    "Lewis Hamilton je na zadnji dirki letošnjega prvenstva formule 1 ignoriral ukaze iz Mercedesove garaže in ogrozil svojo prihodnost v nemški ekipi."Se bo opravičil in še naprej jahal Mercedes.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:27 28.november 2016.

    Blackie je navaden niggerček,ki se je prehitro povzpel med bogate in slavne.Še zmerej se mu vid,da je pred par tedni z banane splezal.