Šport
20 ogledov

Hamiltonu prvi startni položaj

Lewis Hamilton EPA
Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton (Mercedes) si je pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Avstralije v Melbournu privozil prvi startni položaj.

V kvalifikacijah na stezi v Melbournu sta bila znova najhitrejša dirkalnika Mercedesa, ki je tako obdržal korak pred tekmeci iz minule sezone. Drugi čas kvalifikacij je namreč postavil Hamiltonov moštveni kolega Nemec Nico Rosberg, ki pa je za svetovnim prvakom zaostal za več kot pol sekunde.

Iz druge vrste bo v nedeljo na Albert Parku startal Felipe Massa (Williams), za Britancem si je privozil skoraj 1,4 sekunde zaostanka, četrti je bil Sebastian Vettel (Ferrari). Brazilec je le za 72 tisočink ugnal tokrat petega Kimija Räikkönena, med njiju pa se je uvrstil še štirikratni svetovni prvak. Nekoliko razočaran je bil s sedmim mestom tudi Red Bullov Daniel Ricciardo, ki je zaostal tudi za drugim Williamsovim voznikom Valtterijem Bottasom.

Pravi polom je doživel McLaren, ki je ob novem sodelovanju s Hondo prišel do najslabšega kvalifikacijskega dosežka v zadnjih šestih letih. Jenson Button je bil le 16., za šest desetink pa je ugnal moštvenega kolega Kevina Magnussena.

Lewis Hamilton si je tokrat privozil 39. prvi startni položaj v karieri, bil pa je najhitrejši tudi na vseh treh treningih. "To je bil odličen začetek tega konca tedna. Zdi se mi, da ni minilo veliko časa od zadnje dirke. V tovarni in ekipi so trdo delali, da so nas pripeljali do tega položaja, v kvalifikacijah sem užival, resnično sem hvaležen za opravljeno delo," je po kvalifikacijah dejal Britanec.

"Lewis je bil danes v izjemni formi. Opravil je odlično delo in bil izjemno hiter. Imel sem hitrost, a vse skupaj mi ni uspelo sestaviti v hiter krog," pa je razmišljal Rosberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.