Šport
64 ogledov

Rosberg: "Zdaj bi nekaj stvari naredil drugače"

Hamilton Mercedes EPA
Moštvo formule 1 Mercedes je po slavju na stezi v Abu Dabiju prejšnji teden, ko si je Lewis Hamilton zagotovil naslov prvaka za sezono 2014, ta konec tedna pripravilo še veliko domače slavje. V nemški ekipi so se poveselili z navijači, razveselili pa so se tudi otoplitve odnosov med svojima dirkačema.

Več tisoč navijačev se je zbralo v Stuttgartu, kjer so lahko pozdravili dvakratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona in njegovega moštvenega sotekmovalca in tudi ostrega tekmeca v boju za lovoriko Nica Rosberga.

Prireditev z naslovom Zvezde in avtomobili (Stars and cars) je Mercedes popestril še s številnimi povabljenimi zvezdniki, med drugimi so bili v Stuttgartu tudi nemški nogometni selektor Joachim Löw, pa nogometna legenda Franz Beckenbauer in nemški zvezdnik golfa Martin Kaymer.

Vedno ohranjala spoštovanje

A v središču pozornosti sta bila vendarle oba dirkača, Hamilton in Rosberg, ki sta bila na koncu že pošteno utrujena po številnih novinarskih obveznostih, verjetno pa sta čutila tudi bolečine v roki po stotinah podeljenih podpisov. Za Mercedes pa je bila najboljša novica, da sta dirkača, ki sta bila v letošnji sezoni zaradi ostrega boja za končno prvo mesto večkrat na meji prepira, njuni odnosi pa so se precej poslabšali, zakopala bojno sekiro.

"Imela sva težko obdobje. Toda vedno sva ohranjala spoštovanje, Nico pa je bil zelo hiter in tekmovalen. A zdaj so napetosti izginile, spet sva dva povsem običajna človeka, ki se lahko pogovarjata o povsem običajnih stvareh," je o tej temi dejal Hamilton, Rosberg pa je še enkrat rahlo obžaloval predvsem incident v Belgiji, ko je povzročil medsebojno trčenje: "Zdaj bi nekaj stvari naredil drugače. Ga bom pa premagal v naslednji sezoni."

Misli pri Schumiju in Bianchiju

Hamilton pa se je zahvalil tudi svoji ekipi za podporo v sezoni, v kateri je drugič po letu 2008 osvojil svetovno krono. "Imamo super ekipo in odlično vodstvo. Le malo dirkačev lahko pride do naslova prvaka, zato moramo to še posebej ceniti. Ponosen sem, da mi je uspelo," pravi Hamilton.

Svetovni prvak je dodal še, da so njegove misli usmerjene tudi k manj srečnim v tem športu, predvsem k Michaelu Schumacherju, ki le počasi okreva po hudih poškodbah glave po nesreči na smučanju, ter Julesu Bianchiju, ki se je hudo ponesrečil na predzadnji dirki sezone v Suzuki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.