Šport
28 ogledov

Hart: "Streljal bi enajstmetrovko – 100%"

Hart Francija Anglija Euro 2012 Reuters
Angleški vratar Joe Hart je razkril, da je pripravljen izvesti eno izmed enajstmetrovk, če bodo morali Angleži v četrtfinalu proti Italijanom kot že tolikokrat doslej izvajati strele z bele točke, kjer kot po pravilu izgubijo.

"Če mi bodo dovolili, se bom javil – stoodstotno. To so takšne situacije, kjer imaš priložnost narediti nekaj za ekipo. Upam, da do tega ne bo prišlo, ampak če bomo za napredovanje potrebovali enajstmetrovke, naj bo tako. To bo pot, po kateri bomo morali iti," pred nedeljsko tekmo z Italijo napoveduje angleški vratar Joe Hart.

Mladi čuvaj mreže je najstrožjo kazen izvajal že kot član mlade reprezentance, ki je pred tremi leti prišla v finale evropskega prvenstva. Član Manchestra Cityja je razkril, da skupaj z ostalimi soigralci vadi strele z bele točke (branjenje in streljanje le-teh) in da bo pred tekmo opravil raziskavo glede tega, kam radi streljajo Italijani.

"Seveda bom opravil svojo raziskavo, vem, kam vsi italijanski nogometaši pošljejo svoje strele, ampak to lahko stori vsak, ki samo klikne na YouTube. Posnetke gledam šele na koncu dneva, malce jih preletim, ampak zame je vse odvisno od trenutka," je še dodal nezamenljivi vratar ekipe Roya Hodgsona.

Kipi in pica nimajo zveze

Še vedno nepremagani Angleži so po letih razočaranj na velikih tekmovanjih očitno le našli pravo kemijo v precej spremenjenem moštvu, kar pa po Hartovem mnenju ni posledica "ogledovanja lepih kipov" in "druženja na pici". Bolj kot sproščen pristop Hodgsona in zgodovinske lepote Krakova je 25-letni vratar raje izpostavil ambicijo in trdo delo članov moštva.

"Mislim, da smo začeli dobro, s pravimi zamislimi in načrti pred vsako tekmo. Mislim, da smo jih dobro izpeljali. Ne glede na to, kaj si mislijo mnogi ljudje, to nima zveze z našim taborom. Tu smo, da igramo nogomet in da igramo dobro kot ekipa. Mogoče je zdaj vse bolj sproščeno, ampak to je vzeto iz konteksta. Glavno je, da dobro igramo kot ekipa in zato smo tu – to nima zveze z ogledom lepega kipa ali s tem, da gremo skupaj na pico," je še dodal Hart.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.