Šport
45 ogledov

Hat-trick Sharpa za zmago Indijancev

chicago blackhawks patrick sharp Reuters
Branilci naslova prvaka v severnoameriški ligi NHL, Chicago Blackahwks, so potrdili status najboljše ekipe v ligi z zmago v New Jerseyju s 5:3. Levji delež k uspehu je prispeval Patrick Sharp s tremi zadetki. Na zadnjih 13 tekmah je zbral kar 14 golov in sedem podaj.

Na vprašanje, ali se spomni kakšne takšne strelske serije, je Sharp odgovoril: "Točnih številk ne vem, ampak mislim, da sem se takole počutil že nekajkrat v karieri. To je pač posledica igranja z odličnimi hokejisti, s katerimi izvajamo dobre akcije, in plod osebnega trdega dela. Kot ekipa smo v dobri formi in upam, da bomo tako tudi nadaljevali."

Chicago je doslej zbral 66 točk oziroma eno več od tekmeca iz zahodne konference Anaheima. Ta je s 5:2 odpravil Edmonton, Ben Lovejoy je bil dvakrat uspešen za Kalifornijce. Njegova zadetka v razmaku 2:43 minute sta bila tudi najhitrejša zaporedna branilska gola v zgodovini kluba. Anaheim se sicer na tekmi ni izkazal ob igri z igralcem več, saj ni izkoristil niti ene od osmih takšnih priložnosti, na zadnjih desetih tekmah pa zgolj eno. Kljub temu je tretji po skupnem številu doseženih golov v ligi.

S 5:2 je zmagal tudi Pittsburgh, ki je bil boljši od New York Rangers in tako vpisal 11. zaporedno domačo zmago. Chris Kunitz je dal dva gola in podajo, Sidney Crosby gol in dve podaji, Jussi Jokinen pa je zabil dva zadetka. V Calgaryju pa je domača ekipa klonila z 0:2 proti Tampa Bayu.

Liga NHL, rezultati:

New Jersey Devils : Chicago Blackhawks 3:5
Pittsburgh Penguins : New York Rangers 5:2
Calgary Flames : Tampa Bay Lightning 0:2
Anaheim Ducks : Edmonton Oilers 5:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.