Šport
42 ogledov

Hattestad v finišu zlomil tudi Petersona

Hattestad Jönsson Peterson smučarski tek sprint Soči 2014 EPA
Favorizirani Norvežan Ola Vigen Hattestad se je pobral po porazu na prvi preizkušnji in slavil v sprintu.

Norveški smučarski tekač Ola Vigen Hattestad je zmagal v prostem sprintu v Sočiju. S časom 3:38,39 je prehitel drugouvrščenega Šveda Teodorja Petersona za 1,22 sekunde. Bron je šel Petersonovemu rojaku Emilu Jönssonu (+19,74). Tekmo je sicer zaznamovalo trčenje in nato še padec treh tekmovalcev.

Hattestadt je sicer dominiral cel dan, saj je bil najhitrejši tudi v kvalifikacijah. Takoj po začetku finalnega teka je povedel in se tako uspel izogniti trku v zoženem delu strmine, ki je iz boja za kolajne izločil Norvežana Andersa Gloeersena, Rusa Sergeja Ustjugova in Šveda Marcusa Hellnerja. Tretji je v cilj prišel Jönsson, ki mu je že kmalu po startu primanjkovalo energije, a je do brona prišel po zaslugi padca omenjenih treh tekmecev.

Jönsson ni mogel vstati sam

Padec je sicer povzročil Gloeersen, ki se je v ovinku strme klančine zaletel v zaščitno mrežo. To je sprožilo padec Ustjugova in Hellnerja, Jönsson pa je imel prosto pot do brona. Ob prihodu v cilj je bil Jönsson tako izčrpan, da mu je zdravstveno osebje pomagalo, da se je postavil nazaj na noge.

Tudi to tekmo so zaznamovale visoke temperature na olimpijskem prizorišču, zaradi česar je sneg na stadionu Laura dodobra zmehčan. V kvalifikacijah je na isti klančini padlo več tekačev.

Sprint (moški), prosta tehnika:

1. Ola Vigen Hattestad (Nor) 3:38,39
2. Teodor Peterson (Šve) + 1,22
3. Emil Jönsson (Šve) +19,74
4. Anders Gløersen (Nor) +23,66
5. Sergej Ustjugov (Rus) +54,09
6. Marcus Hellner (Šve) +1:45,92
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.