Šport
17 ogledov

Haye še zadnjič s Kličkom

David Haye EPA
Britanec David Haye, nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po verziji WBA, je napovedal, da bo zaključil svojo profesionalno pot, novico pa naj bi objavil na svoj 31. rojstni dan, ki ga bo praznoval v četrtek. A zdaj se mu obeta še dvoboj z Vitalijem Kličkom.

Haye je v juliju po točkah izgubil dvoboj z Vitalijevim mlajšim bratom Vladimirjem in tako po dveh letih izgubil šampionski pas v verziji WBA. Britanec je za poraz okrivil zlomljeni prst na desni nogi, poškodba pa naj bi ga ovirala pri gibanju v ringu. Zdaj se želi dokazati proti starejšemu od bratov Kličko, ki je prvak po verziji WBC, dvoboj pa naj bi bil na sporedu februarja ali marca naslednje leto. "Če se bo dvoboj finančno izplačal obema boksarjema, bo do njega prišlo stoodstotno," je dejal Hayov agent Adam Booth.

Hayevo vrnitev pričakuje tudi njegov rojak Amir Khan, zvezdnik v velterski kategoriji: "Nikoli si ne želiš končati kariere s porazom. Zato verjamem, da bo David poskusil še enkrat in tudi zmagal. Verjamem, da se lahko vrne. Še vedno je mlad, v svoji profesionalni karieri pa ni imel preveč težkih dvobojev. Denar zagotovo ne bo motiv, saj je z boksanjem že zaslužil veliko in je preskrbljen za življenje, a iz športa ne želiš oditi s sklonjeno glavo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.