Šport
65 ogledov

Hercogova izgubila proti prvakinji

Monica Puig Rio 2016 finale EPA
Monica Puig iz Portorika je v finalu na olimpijskem teniškem turnirju v Riu de Janeiru presenetljivo po dveh urah in devetih minutah premagala drugo igralko sveta Nemko Angelique Kerber in postala prva Portoričanka v zgodovini z najžlahtnejšo kolajno z OI. Puigova je v prvem krogu izločila edino slovensko tenisačico na teh OI Polono Hercog. Čehinja Petra Kvitova je osvojila bron. V boju poraženih polfinalistk je premagala Američanko Madison Keys.

Portoričanka Monica Puig, ki je šele 34. na svetovni lestvici, s srčno igro, veliko borbenostjo in zelo natančnimi udarci pa je izkoristila četrto zaključno žogico v tretjem nizu ter prišla do največjega uspeha kariere in največjega v Portorika na OI. Igrala je šele tretji finalni dvoboj na turnirjih najvišje ravni, OI ali WTA, ter je v tretjem medsebojnem dvoboju z Angelique Kerber dobila prvo srečanje. Veliko bolj uveljavljena nemška tekmica je bila v zaključku v povsem podrejenem položaju in je v tretjem nizu zaostajala že z 0:5.

Kerberjeva je v šesti igri najprej rešila prvo zaključno žogico za zmago tekmice, nato pa je imela v naslednji kar šest priložnosti za odvzem servisa na znižanje na 2:5, vendar ji preobrata ni uspelo pripraviti. Dvaindvajsetletna Puigova, ki živi na Floridi, je postala prva Portoričanka, ki je osvojila olimpijsko medaljo; predstavniki tega karibskega otroka so jih doslej osvojili osem (dve srebrni in šest bronastih), od tega šest v boksu, po eno pa v rokoborbi in atletiki.

Osemindvajsetletna Kerberjeva je skušala kot prva Nemka po Steffi Graf leta 1988 priti do zlata, že po 37 minutah pa je izgubila uvodni niz. Po drugem ji je uspelo skupni izid izenačiti na 1:1, zmagovalki odprtega prvenstva Avstralije pa tudi v tem delu ni uspelo priti do svoje igre, ki jo je pripeljala na drugo mesto svetovnega tenisa.

Puigova je uvodoma na OI ugnala Polono Hercog s 6:3 in 6:2, potem z istim izidom 14. nosilko Anastasijo Pavljučenkovo iz Rusije, nato pa je v naslednjih dveh partijah zmagala s 6:1 in 6:1. Proti tretji nosilki Španki Garbini Muguruzi izgubila le dve igri, v četrtfinalu pa prav toliko tudi proti Nemki Lauri Siegmund. V zadnjih dveh obračunih je na prti do zlata potrebovala tri nize, naprej proti Petri Kvitovi (6:4, 1:6, 6:3).

Američanka brez medalje

Dvakratna wimbledonska prvakinja Kvitova je z Madison Keys, ki jo je na poti do finala ustavila Kerberjeva, v boju za bron dobila uvodni niz. Toda v drugem je osvojila le dve igri. V odločilnem nizu je bil izid povsem obrnjen in po slavju z 6:2 je po dveh urah in 12 minutah bron pripadel Čehinji.

Tenis, posameznice:

FINALE:
Monica Puig (Prt) - Angelique Kerber (Nem/2) 6:4, 4:6, 6:1

ZA 3. MESTO:
Petra Kvitova (Češ/11) - Madison Keys (ZDA/7) 7:5, 2:6, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.