Šport
75 ogledov

Nigerijci šokirali Hrvate

Bojan Bogdanović Hrvaška Rio 2016 EPA
Na moškem košarkarskem olimpijskem turnirju so bile na sporedu tri tekme 4. kroga v skupini B. Španija je povozila Litvo s 109:59 in ji prizadejala prvi poraz v Rio de Janeiru. Argentina je po dveh podaljških premagala Brazilijo s 111:107, medtem ko je Nigerija ugnala Hrvaško z 90:76.

Španski košarkarji so v velikem slogu premagali tradicionalnega evropskega tekmeca iz Litve, najbolj učinkovita moža pa sta bila Pau Gasol, ki je prispeval 23, Nikola Mirotić pa 19 točk. Pri Litovcih je Mindaugas Kuzminskas dosegel 17 točk.

Argentinci so šele po dveh podaljških strli odpor gostiteljev letošnjih olimpijskih iger. Blestela sta Andres Nocioni s 37 in Facundo Campazzo s 33 točkami, za gostitelje je Nene Hilario prispeval 24 točk.

Nigerijci so prišli do prve zmage na turnirju, na kolena pa so položili Hrvate. Pri Afričanih je bil najbolj učinkovit Michael Umeh z 19, pri Evropejcih pa Bojan Bogdanović z 28 točkami. Hrvati morajo tako v zadnjem kolu ugnati Litvo, če se v četrtfinalu ne želijo srečati z Američani, ki bodo najbrž prvi v skupini A.

Košarka, predtekmovanje, 4. kolo:

Argentina - Brazilija 111:107*
Španija - Litva 109:59
Hrvaška - Nigerija 76:90

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.