Šport
18 ogledov

Hercogova ob povratku v dobri formi

Hercog Šarapova Sharapova Peking WTA EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je po štirimesečni odsotnosti z igrišč zaradi hujše poškodbe zapestja uspešno vrnila v tekmovalni ritem. Ta teden nastopa na ITF turnirju v kraju Saint-Gaudens v bližini Toulousa, v prvem krogu pa je premagala Francozinjo Victorio Larriere s 6:0 in 6:2.

Polona Hercog si je za vrnitev na igrišča izbrala ITF turnir z nagradnim skladom 50 tisoč dolarjev. Kot sedma nosilka turnirja in 133. z lestvice WTA je vknjižila prvo zmago po štirih mesecih. Omenjeni turnir zanjo ni pomemben s tekmovalnega stališča, gre za to, da po štirimesečni odsotnosti preveri fizično stanje in stanje zapestja.

Turnir služi kot priprava pred drugim grand slamom sezone, ki se konec prihodnjega tedna začne v Parizu. V naslednjem krogu se bo pomerila z zmagovalko dvoboja Kirumi Nara (Jap) - Anna-Lena Friedsam (Nem). Na turnirju igra tudi Tadeja Majerič, ki jo v prvem krogu čaka Argentinka Paula Ormaechea.

Saint-Gaudens (ITF), 1. krog:

Polona Hercog (Slo/7) - Victoria Larriere (Fra) 6:0, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.