Šport
16 ogledov

Hercogova se vrača: Še nikoli bolje pripravljena

Hercog Peking China Open WTA OP Kitajske EPA
Slovenska teniška igralka Polona Hercog se po treh mesecih in nizu poškodb vrača na teniška igrišča.

Mariborčanka Polona Hercog bo na turnirju v Marakešu, ki se bo začel 21. aprila. Kot sama pravi, je za turnir, vsaj glede telesne priprave, dobro pripravljena, čeprav občasno še čuti bolečine v poškodovanem rebru. To naj bi bilo po mnenju zdravnikov povsem normalno. Tik pred odhodom na turnir v Maroko bo iz preventivnih razlogov opravila še zadnje slikanje poškodovanega rebra.

"Za menoj je več kot mesec intenzivnega treninga. Mislim, da še nikoli nisem bila telesno bolj pripravljena, saj sem ogromno časa preživela na atletskih stezah in v fitnesu. Sem pa vesela, da so tudi teniški treningi v zadnjih treh tednih minili brez težav in po programu. Bolečina je občasno še prisotna, vendar sem tega že vajena in vem, da moram skozi to fazo. Večino časa preživljam v Varaždinu, kjer imam odlične pogoje. Poleg kondicijskega trenerja Jureta Šanga vsak dan delam tudi s priznanim fizioterapevtom Tomislavom Vrbnjakom," je dejala Hercogova.

Nov trener za nove zmage

V tem času odmora je dobila tudi novega trenerja, in sicer Željka Krajana, s katerim se je v preteklosti že večkrat pogovarjala o sodelovanju, vendar do njega ni prišlo, ker Hrvat ni bil prost.

"Ravno v času mojega okrevanja po poškodbi je prekinil sodelovanje z Marcom Baghdatisom. V Varaždinu se nam je pridružil na treningih in bil takoj pripravljen sodelovati. Možnosti, da bi delala s tako vrhunskim trenerjem, kot je Željko, do zdaj še nisem imela. V ekipi smo hitro našli skupni jezik, ker sta Igor Šarić, ki je bil najprej mišljen kot moj trener, in Krajan dobra prijatelja. Skupaj vodita tudi hrvaško ekipo za Davisov pokal in smo se hitro dogovorili. Veselim se vrnitve na igrišča. Pogrešam tekme in vse, kar spada zraven. Cilji so veliki in upam, da jih bom končno lahko uresničila," je sklenila najboljša slovenska teniška igralka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.