Šport
58 ogledov

''Ničesar ne upam napovedati''

Hercog Peking China Open WTA OP Kitajske EPA
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se na prvi veliki turnir sezone v Melbournu odpravlja z mešanimi občutki. Konec decembra je imela znova zdravstvene težave, zato je izpustila nekaj dni treningov.

Potem ko je morala prejšnjo sezono končati predčasno, se je na novo začela pripravljati v Barceloni. Konec decembra je začutila bolečine v hrbtu in zaradi previdnosti prekinila priprave ter se odpravila v Zagreb, kjer v tamkajšnji kliniki že dlje časa spremljajo zdravljenje rebra, ki si ga je poškodovala lani na azijski turneji.

Preiskave so potrdile, da je fraktura na kosti zaceljena, vendar je na mestu poškodbe nastal edem, ki povzroča bolečino ob ekstremnih naporih.

"Po skoraj dveh mesecih počitka so preiskave pokazale, da je kost zaceljena in sredi decembra sem končno lahko začela s pripravami na način, kot je v pripravljalnem obdobju potreben. Nekaj dni kasneje, ko so se bolečine ponovile, sem opravile dodatne zdravniške preglede, ki so pokazali, da je vzrok edem, ki je nastal na mestu poškodbe. Ta reakcija naj bi bila pri stresnih frakturah normalna, bolečina pa je lahko prisotna tudi več mesecev. V svoji karieri sem že navajena trenirati in igrati z bolečino, vendar je to vse prej kot dobrodošlo, saj je vedno prisoten strah pred ponovitvijo," pravi Hercogova, za katero je to že tretja resnejša poškodba v zadnjih dveh letih in pol. Najprej se je s podobno stresno frakturo srečala v predelu medenice, začetek lanske sezone pa je izpustila zaradi poškodbe zapestja.

V novo sezono z novim trenerjem

V novo sezono bo 64. igralka s svetovne računalniške lestvice vstopila z novim trenerjem, petim v zadnjih petih letih. Gre za hrvaškega strokovnjaka Igorja Šarića. "Skupaj delava približno en mesec in prvi občutki so zelo dobri. Igor sodi med bolj umirjene trenerje. Ima zelo študiozen pristop, precej poudarka pa daje tudi psihični pripravi. Kaj več bom lahko povedala po nekaj odigranih turnirjih, saj bodo šele tekme pokazale, ali delava v pravi smeri," pravi Hercogova, ki do maja ne brani nobenih točk iz minule sezone, zato ima lepo priložnost za vzpon po lestvici.

Na odprtem prvenstvu Avstralije bo slovenska reprezentantka nastopila zgolj med posameznicami. Dogovor za igranje dvojic ima z Američanko Liso Raymond, vendar ne še na prvem grand slamu. "Če v pripravljalnem obdobju ne bi prišlo do ponovnih težav, bi Melbourne pričakala optimistična in z visokimi cilji. Tako pa zdaj ničesar ne upam napovedati. Dejstvo je, da v Avstralijo ne potujem tako dobro pripravljena, kot bi si sama želela. Upam, da bo želja po tekmah in zmagah nadomestila zamujeno," je dodala Hercogova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.