Šport
13 ogledov

Hercogovo čaka prva nosilka

polona hercog bastad 2012 Reuters
V legendarnem Wimbledonu, ki bo gostil teniške obračune olimpijskih iger v Londonu, so opravili žreb, v katerem so bili tudi vsi Slovenci. Teniški turnir se v Wimbledonu prične v soboto, organizatorji pa bodo spored prvega dneva objavili v petek proti večeru.

Slovenija bo imela v ognju tri železa. Pri moških se bo Blaž Kavčič, ki v Londonu nastopa z vabilom organizatorjev, v prvem kolu pomeril z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem. Kavčiča čaka izjemno težka naloga, saj je Nemec v dobri formi, kar je pred tedni dokazal prav v Wimbledonu, kjer se je prebil do četrtfinala. Tam je moral priznati premoč Francozu Jo-Wilfriedu Tsongi. Še nekaj tednov prej je dobro igral tudi na turnirju Gerry Webber, kjer je v četrtfinalu izločil Španca Rafaela Nadala, nato pa izpadel proti rojaku Tommyju Haasu. Napredovanje Kavčiča bi bilo velik uspeh, v tem primeru pa bi se v drugem kolu najverjetneje pomeril s četrtim nosilcem, Špancem Davidom Ferrerjem. Prvi nosilec Švicar Roger Federer se bo v prvem kolu pomeril s Kolumbijcem Alejandrom Fallo. Zanimivo, prav Falla je Federerja v Wimbledonu močno namučil leta 2010, ko je v prvem kolu v četrtem nizu celo serviral za zmago. Drugi nosilec Srb Novak Đoković bo igral z Italijanom Fabiem Fogninijem, v primeru zmage pa ga v derbiju drugega kola bržčas čaka Američan Andy Roddick.

Lažje delo bi morala v prvem kolu imeti najboljša Slovenka Polona Hercog. Ta se bo pomerila z
90. igralko sveta, Španko Mario Jose Sanchez Martinez, proti kateri doslej še ni igrala. Španka, ki bo prav na dan, ko se zaključijo igre v Londonu (12. avgusta, op. a.) dopolnila 30 let, letos ni igrala veliko, v prvem kolu Wimbledona pa jo je z 2:1 v nizih izločila Srbkinja Ana Ivanović. Hercogovo pa "misija nemogoče“ potem čaka v drugem kolu, ko ji bo nasproti stala prva nosilka turnirja, Belorusinja Viktorija Azarenka. Ta bo za uvod igrala z Romunko Irino-Carmelio Begu.

Slovenija bo imela predstavnici tudi v ženskih dvojicah. Izkušena Katarina Srebotnik je združila
moči z Andrejo Klepač, v prvem kolu pa se bosta pomerili z Gruzijkama Margarito Čaknašvili in Anno Tatišvili. V primeru zmage ju čakata drugi nosilki, Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.