Šport
8 ogledov

Hirscher brez konkurence: -1,67s!

felix neureuther
1/10
EPA
Tretji slalom sezone v italijanski Madonni di Campiglio je dobil Marcel Hischer. Avstrijec je slavil s kar 1,67 sekunde naskoka pred drugouvrščenim Nemcem Felixom Neureutherjem. Mitja Valenčič, ki se je na drugo progo podal z desetim časom prve vožnje, je končal na 15. mestu.

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Madonni di Campiglio. Drugi je bil Nemec Felix Neureuther (+1,67), tretji pa Japonec Naoki Juasa (+2,28). Slednji se je na stopničke prebil po izjemni drugi vožnji, saj je bil po prvi uvrščen šele na 26. mesto in je tako prvič v karieri stopil na zmagovalni oder. Edini slovenski finalist Mitja Valenčič je tekmo končal na 15. mestu (+3,83).

Valenčič ostaja najboljši slovenski moški predstavnik v slalomu. Na treh tekmah v tej sezoni se je uvrstil v finale in si vsakič priboril točke. Na progi v Madonni di Campiglio, na kateri sta že zmagovala Bojan Križaj leta 1984 in Jure Košir leta 1993, je bil po prvi vožnji deseti, v drugi pa je zdrsnil na končno 15. mesto.

"Petnajsto mesto je lepa uvrstitev, vendar pa smo si želeli več, sploh po prvi vožnji. Cilj Mitje je vedno uvrstitev med prvih deset, kar je tudi sposoben, vendar pa je zgodilo to, kar se je zgodilo že na prejšnjih tekmah, da v drugi vožnji v spodnjem delu ni smučal, kot bi moral. Do Zagreba imamo načrt trenirati tudi na Sljemenu. Upam, da nam bo uspelo izpeljati kakovosten trening," je po tekmi dejal vodja slovenske moške ekipe za tehnične discipline Marko Jurjec.

"Zelo težka tekma, v zahtevnih pogojih, tako trde podlage že dolgo nismo imeli na tekmah svetovnega pokala. Sam sem delal napake, spet v drugi vožnji, zlasti v spodnjem delu nisem ujel pravega ritma in sem samo izgubljal od strmine navzdol. Sigurno sem ciljal na več, kot je na koncu bilo. Upam, da bo šla v nadaljevanju sezone rezultatska krivulja samo navzgor. Trudil se bom in delal naprej, da bom znova kmalu nazaj med najboljšimi. Prva vožnja je bila blizu tega, kar si želim, končni rezultat pa ni tisto, kar mene zanima in zadovoljuje. Pričakovanja in cilji so višji, kot pa so te uvrstitve na prvih treh tekmah," ni bil z razpletom tekme zadovoljen prvi slovenski slalomist Valenčič.

Skube in Kürner daleč od točk

Na startu prve vožnje slaloma pod žarometi sta bila še Matic Skube s startno številko 59 in Miha Kürner s startno številko 69, ki pa se nista uvrstila med najboljšo trideseterico. Skube je naredil večjo napako in v cilj prišel s prevelikim zaostankom (+7,17) ter je zasedel končno 51. mesto, povsem na repu razpredelnice, Kürner pa je odstopil.

Samuraj nadoknadil 23 mest

V drugi vožnji je pred nastopom Valenčiča izjemno vožnjo prikazal Japonec Naoki Juasa, ki je po prvi vožnji zasedal 26. mesto. Slednjega je uspel prehiteti šele Neureuther, ki pa je imel pred Japoncem kar dve sekundi prednosti iz prve vožnje. Hirscher, ki je zasedal prvo mesto, je tudi v drugo prikazal odlično vožnjo in tako prišel do druge zmage v sezoni in 14 v svetovnem pokalu.

"To je bila tekma velikega tveganja, veliko sem tvegal, imel pa sem tudi nekaj sreče. Bilo je zelo težko," je po zmagoslavju dejal Hirscher, ki je pohvalil tudi "samuraja" Juaso: "Rad bi mu čestital. On je res veliki borec, občudovanja vredno je to, kar je naredil. Vedel sem, da bom moral v drugi vožnji res pospešiti, če bom želel prehiteti hitrega Nemca. In, očitno, je načrt deloval."

Prvo vožnjo zasenčila smrt delavca ob progi

Prvo vožnjo slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev je zaznamovala daljša prekinitev. Organizatorji so po koncu prve vožnje sporočili, da je eden izmed sodnikov pri vratcih utrpel srčni napad. Kljub takojšnjemu oživljanju le nekaj metrov od proge, 70-letniku reševalci niso mogli več pomagati in je preminil. Zaradi omenjenega dogodka je bila prva vožnja slaloma prekinjena za 20 minut.

Madonna di Campiglio, slalom (M), rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.