Šport
32 ogledov

Hirscherju zmaga, slovenska polomija

Mitja Valenčič je začel kvintet slovenskih odstopov. (Foto: Anže Petkovšek)
1/7
Žurnal24 main
Avstrijski smučar Marcel Hirscher je dobil slalom v Val d'Iseru pred Benjaminom Raichom in Stevom Missillierjem. Nihče od petih Slovencev na prvi progi ni prišel do cilja.

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagal na slalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v francoskem Val d'Iseru (1:44,70). Drugi je bil njegov rojak Benjamin Raich (+0,38), tretji pa Francoz Steve Missillier (+1,04). Nihče izmed Slovencev ni končal prvega nastopa. Matic Skube je bil diskvalificiran, Mitja Valenčič, Bernard Vajdič, Mitja Dragšič in Miha Kürner pa so odstopili.

Italijan Manfred Mölgg je vodil po prvi vožnji, drugi je bil Švicar Silvan Zurbriggen (+0,05), sledila pa sta Raich (+0,13) in Hirscher (0,20). Slednji je na koncu na progi Bellevarde dosegel svojo tretjo zmago v pokalu, prvo v slalomu; pred tem je slavil na dveh veleslalomih. Nastopa je bil vesel tudi Raich, nekdanji olimpijski zmagovalec in svetovni prvak, saj je kljub težavam s hrbtom prvič v tej zimi stopil na zmagovalne stopničke.

Presrečen pa je bil Missillier, saj je pred svojimi navijači zabeležil najboljši izid v karieri. Tega si po prvem nastopu nikakor ni mogel nadejati, saj je sicer z izjemno vožnjo v finalu prevzel vodstvo, vendar pa je bilo nato na vrsti še 24 tekmovalcev, prehitela pa sta ga le dva.

Selekcijo je opravila že prva vožnja, ki je niso končali domači favorit Jean-Baptiste Grange, Američan Bode Miller, olimpijski prvak Italijan Giuliano Razzoli ter avstrijski trio Manfred Pranger, Mario Matt in Reinfried Herbst.

Slovenski predstavniki se na težki selektivni prvi progi, ki jo je postavil Dušan Grašič, slovenski trener v kanadski ekipi, niso znašli. Najboljše izhodišče pred tekmo je imel Valenčič, vendar je kot sedemnajsti slalomist po vrsti odstopil že po dobrih 15 sekundah prve vožnje. Skube začel s številko 376, vsi ostali pa so imeli zaradi neprepričljivih predstav v preteklosti še precej slabša startna mesta. Drugi slovenski slalomist, Vajdič, je denimo nastopil tako kot Tina Robnik na veleslalomu v St. Moritzu s številko 61, takoj za njim je startal Dragšič, Kürner pa je začel kot zadnji (75). Slovenci so v Val d'Iseru nastopili slabo, saj so na obeh tekmah, tudi na sobotnem veleslalomu, ostali brez finalistov.

Val d'Isere, slalom (M):

1. M. Hirscher (Avt) 1:44,70    
2. B. Raich (Avt) +0,31
3. S. Missillier (Fra) +0,56

Vsi slovenski predstavniki so odstopili v prvi vožnji

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.