Šport
154 ogledov

"Hokej na Jesenicah spet na profesionalni ravni"

Sij Acroni Jesenice
Hokejisti Sija Acronija Jesenic v četrtek ob 20. uri v Italiji proti Rittnu začenjajo polfinalno serijo alpske lige.

Jeseničani so si mesto med četverico alpske lige zagotovili po zmagi proti Ljubljančanom, aktualni italijanski prvak Ritten je bil boljši od mladinske ekipe Red Bull Salzburg. Prva tekma - ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage, se bo uvrstila v finale - bo v četrtek ob 20. uri v Italiji, druga bo v soboto na Jesenicah, tretja v ponedeljek spet v gosteh. Morebitna četrta bo v sredo na Jesenicah in morebitna peta v soboto pri Rittnu.

Kot je povedal predsednik kluba Anže Pogačar, je ekipa izpolnila vse zadane cilje za to sezono. "Rezultate bi morali ceniti, spoštovati, ker smo hokej vrnili na profesionalno raven," je dejal Pogačar, ki verjame, da lahko ekipa naredi še korak več.

"Po polovici sezone sem rekel, da je glavni cilj ekipe končnica. Vzporedno smo z veliko bazo igralcev na Jesenicah mirno odigrali državno prvenstvo. Nosilce sem lahko spočil. Olimpija je bila za nas v četrtfinalu najbolj ugoden tekmec. Izplen je bil fantastičen. Smo na pragu polfinala," se je na kratko na dosedanji potek sezone ozrl glavni trener Jesenic Gaber Glavič.

"Ritten je ena trofejnejših ekip Italije. Je drugačna ekipa, bolj izkušena kot naša, igra drugačen hokej. V določeni meri želi igrati kot slovenska reprezentanca. Čuti se finski pridih. So favoriti, mi bomo vse naredili, da jih presenetimo. Velik korak lahko naredimo že jutri v Rittnu. Vsaka tekma je tekma zase in skupek odloči," je o polfinalnih tekmecih dejal Glavič, ki si želi proti Rittnu polne Podmežakle. Večjih zdravstvenih težav Glavič nima, vračata se Žan Jezovšek in Miha Brus.

"Paziti bo treba na protinapade, prekinitve. Tu so močni. Imajo več izrazitih strelcev, rabili bodo manj priložnosti za gol. Če bomo igrali v njihovi tretjini, smo zelo nevarni. Tu bomo lahko iskali svoje priložnosti," je še povedal Glavič.

Sij Acroni Jesenice | Avtor: Profimedia Profimedia
Kapetan Andrej Tavželj je priznal, da na začetku sezone ni verjel v polfinale alpske lige. Ekipa drži skupaj, kar je zanj ključ do uspehov. "Sezona je več kot uspešna. Kar se tiče končnice, pokazali smo šibkosti. Ko smo se pripravili na tekmo, izkoristili svoje močne strani, smo pokazali, da nam tekmec zelo težko parira. Proti Rittnu nam more ostati v glavo, da smo samozavestni. Tekmeca bomo z veliko drsanja spravljali v težave. Nismo favoriti, daleč pa je od tega, da smo brez možnosti."

Od ponedeljka so se Jeseničani taktično pripravljali na Ritten. "Velik poudarek smo dali na igro z igralcem več. Mislim, da smo pripravljeni," je dejal Tavželj.

Luka Bašič, najučinkovitejši igralec Jesenic do zdaj, je dejal: "Moč ekipe je, da lahko kadarkoli zadane katerakoli petorka. To smo kazali skozi celo sezono, verjamem, da je lahko tako tudi proti Rittnu."

Prvi plošček na sobotni tekmi bo vrgel domačin in paraolimpijec Jernej Slivnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.