Šport
149 ogledov

Hokejisti brutalno pretepli Posmo

Mike Posma (Foto: FOTOSI) Žurnal24 main
Šest hokejistov moštva Acroni Jesenice je po osvojitvi naslova državnega prvaka 3. aprila popoldan med spanjem brutalno pretepla svojega trenerja Mika Posmo.
Ob zboru reprezentance so do nas pricurljale informacije, da bodo v primeru, če bo hokejistom dokazana krivda, temu primerno ukrepali tudi na HZS in podprli odločitev jeseniškega kluba, kjer so zapisali, da bodo igralce v primeru krivde sankcionirali s takojšnjo odpovedjo pogodbe. Uradna izjava s strani HZS-ja bo sledila, ko bodo znane podrobnosti incidenta.

Informacije okoli incidenta so za zdaj samo neuradne. Mike Posma in hokejist Jesenic Todd Elik naj bi enega od mlajših hokejistov Jesenic prisilila, da ju s proslavitve naslova državnega prvaka odpelje v Rateče, na poti nazaj se je vozilo, ki ga je sam v alkoholiziranem stanju vozil mladi hokejist, Aleksander Petrov zaletelo nekje pri Hrušici, kar naj bi bil tudi vzrok za bes in kasnejši napad šesterice hokejistov na trenerja Posmo. Kdo so omenjeni hokejisti, se neuradno govori, med njimi je tudi slovenski reprezentant, vendar pa je večina zanikala, da bi bila vpletena v incident ali pa so bili brez komentarja.

Eno od imen, ki se neuradno pojavlja v zvezi z napadom, je vratar Gaber Glavić, ki se nam je javil na telefon, a je bil njegov odgovor, da je zadeva še sveža in da ne želi odgovarjati na vprašanja ter telefonsko zvezo prekinil. Po neuradnih informacijah naj bi peterico preostalih napadalcev sestavljali Aleš Remar, Andrej Hebar, David Slivnik, Miha Rebolj in Anže Terlikar.  Reprezentant Andrej Hebar, ki se je v ponedeljek udeležil zbora reprezentance nam prav tako ni želel komentirati dogodka.

Že pred tednom dni je spletni portal pozareport pisal o razvpitem nočnem življenju in razgrajaštvu Kanadčana Todda Elika, ki se je po pisanju omenjenega spletnega portala krupjejki v Kranjski Gori razgalil sredi kazinoja.

Ameriški trener Mike Posma je po incidentu v stabilnem stanju, pregledali pa so ga zdravniki v jeseniški bolnišnici. V napadu naj bi imel prebito arkado, buško, dobil je tudi nekaj udarcev po nogah. Za komentar smo poklicali Športnega direktorja hokejistov Acronija Jesenic Zvoneta Šuvaka, ki je pretresen dejal le: "Sem v šoku, novice do nadaljnjega ne komentiram."

PREBERITE SI INTERVJU S PREDSEDNIKOM ACRONI JESENIC SLAVKOM KANALCEM, KI JE POJASNIL NEKAJ OKOLIŠČIN OKOLI INCIDENTA

Odzvali so se tudi v HK Acroni Jesenice in na spletni strani kluba zapisali: "Sobota, 3. aprila, je bila po osvojenem naslovu državnih prvakov namenjena proslavljanju in veselju, a se je zabava v popoldanskih urah izjalovila, saj je prišlo do incidenta, v katerega je bilo vpletenih šest hokejistov Acroni Jesenic. Hokejisti so se namreč odpravili v Rateče, kjer so nič hudega slutečega in spečega trenerja Mika Posmo, ki jih je popeljal do naslova državnega prvaka, brutalno napadli, pretepli in mu povzročili telesne poškodbe. Vodstvo HK Acroni Jesenice je nad takšnim početjem zgroženo, zato bodo vsi udeleženi igralci ustrezno sankcionirani s takojšnjo odpovedjo pogodbe."

Zoran Račič, tiskovni predstavnik HK Acroni Jesenice, nam je o incidentu dejal: "Posma ni ostal v bolnišnici, o njegovih poškodbah pa ne vem nič, o tem sem obvestil le predsednika kluba, ki je tudi v stikih s policijo."

Račič o imenih napadalcev ni želel govoriti, a je dodal, da bo, ko bo kaj več znanega, klub o tem obvestil javnost, kazen za tak prekršek s strani kluba pa je odpoved pogodbe. Zakaj je po mnenju Račiča prišlo do incidenta? "To je vprašanje, ki se zastavlja vsem, odgovor pa tudi jaz sam iščem, a ga ne najdem." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.