Šport
258 ogledov

Hokejisti so si nalili čistega vina

jan urbas
Prostora za napake ni več.

Zdaj gre zares: na SP v Budimpešti si Slovenci po dveh spodrsljajih na prvih dveh tekmah novih ne smejo več privoščiti. Čakajo pa jih še tri zahtevne naloge, prva že danes zvečer proti domačinom Madžarom.

Torek je bil prost dan za Slovenijo oziroma dan brez tekme. Imeli pa so trening, že prej pa pogovore. Tako selektorja Karija Savolainena z igralci kot igralci sami. Rezultat vsega tega in analize dosedanjih tekem, pravi kapetan Jan Urbas, bodo Slovenijo popeljali do drugačnega pristopa na preostalih treh tekmah na SP.

"Delali smo stvari, ki smo jih pogledali na videu, pa niso bile v redu, tempo je bil zelo dober, energija tudi, delali smo vaje, kjer je bilo veliko strelov na gol. Osredotočili smo se na to, da se te stvari popravijo," je torkov trening opisal kapetan.

"Največ rezerv je v napadu. Vemo, kakšne kakovosti imamo in enkrat moramo začeti zadevati. Prvenstva oziroma tekme ne moreš dobiti, če ne daš gola. To največ šteje in to se mora obrniti," razkriva recept za to, kako spremeniti stvari v Budimpešti.

gašper krošelj Krizni sestanek Šport Krošelj: Res sem jezen na vse, to je nedopustno!

Z Madžari so eno tekmo pred kratkim že igrali, prijateljsko na Bledu so izgubili po podaljšku: "Takrat smo igrali tako kot do včeraj na vseh tekmah: ni bil dober start in tekmeca smo lovili. To se ne sme ponoviti. Če bomo mi prišli v vodstvo, je potem precej lažje, če te drugi lovijo."

Kot kapetan prevzema svoj del odgovornosti za dosedanji potek SP. "Seveda, odgovornost je tudi moja. Moram jo prevzeti, to je stvar kapetanstva. Pogovorili smo se in razčistili določene stvari in upam, da se bodo popravile," je pojasnil in dodal, da so imeli igralci sami sestanek, na katerem so starejši člani ekipe in kapetan povedali svoje mnenje, potem pa so se vsi pogovorili o zadevah, ki so bile na prvih dveh tekmah slabe: "Danes se je to že poznalo na treningu. Energija je bila res dobra, tudi vaje so bile bolj tekmovalne in upam, da bomo to naredili tudi na tekmi."

"Nervozo je najlažje odpraviti, če ne loviš nasprotnika. Če tega ni, moraš loviti tekmeca, več tvegaš in prej narediš napako. Potem pa energijo preusmeriš drugam, ne tja, kjer bi jo potreboval," razmišlja o tem, da so Slovenci na tem SP morda preveč živčni.

In še kapetanova napoved, kako se lotiti tekme z Madžari: "Moramo igrati za grb, ni posameznikov. Vemo, za kaj gre, moramo stopiti skupaj in odigrati tako, kot je treba. Zdaj je treba stopiti skupaj in rešiti, kar se da. V garderobi smo vsi, igralci in trenerji, na led pa stopimo igralci in mi moramo narediti tiste stvari, ki se jih prej dogovorimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice