Šport
4900 ogledov

Rusi brez milosti do grešnega risa

Žiga Jeglič Epa
Slovenski hokejski reprezentant Žiga Jeglič je ostal brez službe.

Sredi olimpijskega hokejskega turnirja je odjeknila novica, da je slovenski reprezentant Žiga Jeglič padel na dopinškem testu.

Slovenija otvoritev OI PyeongChang 2018 Moral zapustiti vas Šport Doping v slovenski reprezentanci

V njegovem klubu Neftehimiku iz Nižnekamska so v prvem odzivu na afero zagotovili, da bodo Jegliču stali ob strani, zdaj so obrnili ploščo. Kolektiv iz Tatarstana, ki nastopa v KHL, je Slovencu namreč pokazal vrata, pogodbo z njim so prekinili.

"Z Jegličem smo se sporazumno dogovorili, da razdremo pogodbo," je Sportbox.ru povzel Raila Jakupova, generalnega direktorja Neftehimika iz Nižjekamska, kamor je Jeglič sredi sezone KHL prestopil iz Torpeda iz Nižnjega Novgoroda.

Jeglič je za Neftehimik odigral 26 tekem, v katerih je s z dvema goloma in štirimi podajami zbral šest točk.

Slovenskemu reprezentantu so v Pyeongchangu v urinu našli prisotnost fenoterola, ki se skriva v berodualu, zdravilu za določene bolezni spodnjih dihal. Omenjeno zdravilo, ki mi je bilo predpisano po testiranjih med težavami z dihanjem na Slovaškem 2017, je po nasvetu zdravnika jemal zaradi astme. Žal pa ga je pozabil prijaviti kot terapevtsko izjemo, zato so ga pred tekmo z Norveško izključili iz iger.

Jakov Fak ZOI 2018 Šport Večji padec kot Slovenija zabeležila le okrnjena Rusija

30-letni Jeglič je tako ostal brez službe, njegova prihodnost je precej negotova. Njegov primer so šele začeli preiskovati in zaenkrat je še prezgodaj govoriti o morebitni kazni in nadaljnji karieri krilnega napadalca.

Komentarjev 5
  • mižimaži 17:28 01.marec 2018.

    Ga bom pa jst zaposlil...bo zame dilal gandžo po jesenicama...

  • Lavdan 14:51 01.marec 2018.

    Res je tepec, pa še laže. Sokrivo je tudi vodstvo, ki to dopušča.