Šport
18 ogledov

Hrvaška kaznovana z 80.000 evri

Italija Hrvaška San Siro navijači neredi EPA
Hrvaška nogometna zveza bo zavoljo izgredov njenih privržencev na kvalifikacijski tekmi z Italijo, ki je bila 16. novembra v Milanu, morala plačati kazen v višini 80.000 evrov.

To je le del kazni, ki jo Evropska nogometna zveza (Uefa) izrekla hrvaški zvezi. Na naslednji domači kvalifikacijski tekmi v skupini H proti Norveški - dvoboj je predviden 28. marca prihodnje leto na zagrebškem stadionu Maksimir - bo zaprt tudi del stadiona, ki bi lahko sprejel 8000 gledalcev.

Hrvaški navijači so z metanjem bakel in dimnih bomb na omenjeni tekmi na milanskem stadionu San Siro povzročili desetminutno prekinitev tekme, ki se je končala z 1:1, ekipi sta celo zapustili igrišče. Disciplinska komisija pri UEFA je kazen določila tudi na podlagi rasističnega obnašanja hrvaških gledalcev, metanja predmetov ter neredov navijačev in poveličevanja ustaškega režima. Nekateri posamezniki so bili na milanski tekmi opremljeni z zločinskimi simboli ter vzklikali "Za dom spremni" in "Ajmo ustaše".

"Prvič v zgodovini hrvaške nogometne reprezentance bo zaprt del stadiona, kar pa smo po izgredih v Milanu tudi pričakovali. Hrvaški nogomet je že mnogokrat plačal kazen zaradi huliganskih izpadov, zaradi njih bodo na naši naslednji tekmi prikrajšani tudi naši navijači. Uefa nam je poslala jasno sporočilo, da nas bo v primeru novih ekscesov še ostreje kaznovala. Skrajni čas je, da združimo moči v boju proti huliganstvu na stadionih, to je v interesu hrvaškega nogometa," je kazen Uefe komentiral izvršni predsednik hrvaške nogometne zveze Damir Vrbanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.