Šport
22 ogledov

HNS pozval vlado h pomoči proti huliganom

Italija Hrvaška San Siro navijači neredi EPA
Hrvaška nogometna zveza (HNS) je v ponedeljek pozvala vlado za pomoč v boju proti huliganstvu. Hrvaški ultrasi so se v nedeljo negativno izkazali na gostovanju pri reprezentanci Italije, prižigali in metali bakle na igrišče, razbili precej avtomobilov in tudi kradli. Dogajanje je zasenčilo dobro predstavo hrvaške reprezentance na igrišču.

Italija in Hrvaška sta se v nedeljo zvečer na San Siru razšli z neodločenim izidom 1:1, a nogomet za nekatere pripadnike hrvaške izbrane vrste sploh ni bil v ospredju. Vodstvo Hrvaške nogometne zveze je tako v ponedeljek pozvalo vlado za pomoč pri ustavljanju navijaških izpadov.

Med drugim HNS zahteva ostre kazni za kršitelje, na sodišču se je včeraj znašlo 16 privedenih vročekrvnežev. Vodstvu hrvaške zveze je namreč dovolj plačevanja visokih denarnih kazni Fifi in Uefi, prav tako pa je zelo načet ugled vseh hrvaških reprezentanc, ne samo nogometne.

Vlada ima več mehanizmov

"Za razliko od HNS ima hrvaška vlada mnogo mehanizmov in moči, da se s to težavo lažje spopade. Huliganstvo je treba izkoreniniti, nasilje in nezakonito obnašanje nimata na stadionih kaj iskati," so med drugim zapisali v hrvaški zvezi v pozivu vladi. HNS se je sicer italijanskim kolegom in navijačem tudi opravičila za dejanja svojih navijačev.

V nedeljo se je po tekmi na novinarski konferenci za dejanja navijačev večino časa pogovora z novinarji opravičeval tudi selektor Niko Kovač. Sicer je Hrvaška v kvalifikacijah za Euro 2016 v skupini H še vedno na prvem mestu, druga ostaja Italija. Italijanom ni uspelo Hrvatov nadigrati na zadnjih sedmih medsebojnih obračunih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.