Šport
54 ogledov

Hrvaški rezervisti namučili Messija in druščino

Messi Kalinić Argentina Hrvaška Upton Park
1/7
EPA
Dvoboj med Argentino in Hrvaško je na stadion Upton Park v vzhodnem Londonu privabil številne ljubitelje nogometa, ki so najbolj bučno pozdravili Lea Messija ter nekdanja člana West Hama Carlosa Téveza in Javierja Mascherana, konec dvoboja pa so po zmagi svojih ljubljencev (2:1) zadovoljnejši pričakali argentinski navijači.

Že na ogrevanju pred pričetkom tekme sta bila Leo Messi in Carlos Tévez deležna ogromne pozornosti tako argentinskih kot domačih ljubiteljev okroglega osnja, ki so se na revijalni dvoboj ogrevali v okoliških pubih, medtem ko so bili hrvaški rezervisti (prva postava se v Zagrebu pripravlja na nedeljski kvalifikacijski dvoboj z Italijo v Milanu) pričakovano v drugem planu. 

Odličen začetek Hrvatov

Argentinski selektor Gerardo Martino je v začetni postavi ponudil priložnost napadalnemu triu Messi - Sergio Agüero - Ángel di María, ki v uvodnem delu dvoboja ni našel poti skozi hrvaško obrambo, medtem ko so varovanci Nika Kovača s presenetljivo ofenzivnim uvodom presenetili Argentince. Njihovi navijači so se prvič s pesmijo oglasili v 10. minuti, že nekaj trenutkov kasneje pa jih je po lepi podaji Matea Kovačića utišal Anas Sharbini in popeljal Hrvaško do zaslužene prednosti. 

V nadaljevanju prvega polčasa so Argentinci vendarle zaigrali bolj odločno. Hrvaškemu vratarju Lovreju Kaliniću je največ skrbi povzročal razigrani Agüero, ki pa kljub trem priložnostim ni našel poti do mreže naših južnih sosedov. Do konca polčasa je bil dvakrat neuspešen Messi in kar malce presenetljivo so se na odmor z minimalno prednostjo odpravili hrvaški nogometaši.

Srečno izenačenje gavčev

Na začetku drugega polčasa je Kovač na zelenico poslal hrvaškega "Messija" Alena Halilovića, ki je zamenjal Kovačića, medtem ko Martino ni spreminjal začetne postave. Že v 49. minuti so aktualni svetovni podprvaki prišli do izenačenja, ko je Agüero žogi spremenil smer z roko po strelu branilca Cristiana Ansaldija in matiral Kalinića, osem minut kasneje pa je Messi po strelu z bele točke, potem ko je hrvaški vratar storil prekršek v svojem kazenskem prostoru, svojo reprezentanco končno popeljal do prednosti. 

Še več navdušenja kot argentinska zadetka je v 62. minuti požel Tévez, ki je zamenjal Agüera, ter kmalu po vstopu v igro zamudil priložnost za povišanje vodstva, do konca dvoboja pa se je še nekajkrat izkazal Kalinić, ki je v 80. minuti s pogledom pospremil strel Messija v desno vratnico.

Messi: "Že dolgo nisem bil na desni"

"Selektor mi je namenil mesto na desni strani napada, kjer nisem igral že kar nekaj časa. V drugem polčasu smo opravili določene taktične menjave, kar nam je prineslo rezultat. Pripravljamo se na Copa Americo in pripravljalne tekme moramo maksimalno izkoristiti," je po srečanju povedal Lionel Messi.

Prijateljska tekma:

Argentina : Hrvaška 2:1 (0:1)
Agüero 49., Messi 57./11m; Sharbini 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.